Jake policijske snage u centru Beograda, večeras se očekuju novi prosvjedi

Iza Beograda je dramatična noć u kojoj je mnogo ozlijeđenih osoba, zapaljenih automobila, oštećenih dijelova grada i uhićenih prosvjednika. No, večeras se očekuju novi prosvjedi zbog čega je u centru grada veliki broj policijskih službenika.

Tome svjedoče snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama, a na kojima se vide jake policijske snage koje se kreću ka centru glavnog grada Srbije.

KRIK javlja da su danas na Andrićevom vencu u Beogradu tijekom današnjeg obraćanja Aleksandra Vučića bila prisutna dva kordona policije iako nije bilo prosvjednika.

Ispred Skupštine Srbije, gdje su eskalirali sinoćnji prosvjedi oko 23 sata, kada je velika grupa prosvjednika pokušala ući u zgradu danas poslijepodne je primjetan mnogo veći broj pripadnika sigurnosnih službi, prenosi Klix.

Prema podacima iz Srbije sinoć su uhićene 23 osobe, više od 40 policajaca je ozlijeđeno i blizu 20 prosvjednika, a zapaljeno je i pet policijskih vozila.

Hoće li večeras ponovno doći do prosvjeda ili su prosvjednici odustali nakon Vučićeve najave da neće biti uveden policijski sat ostaje da se vidi u narednim satima.

Vučić je danas kazao da su prosvjednici brutalno napadali policijske snage, kamenovali ih i tukli, a da se policija, s druge strane, ponašala dostojanstveno i da su upotrijebili silu tek onda kada su se oštetila vrata Narodne Skupštine Srbije i nemiri eskalirali. Vučić je objasnio da su sinoć iznesene neistine o policijskoj brutalnosti i da se ljudi nisu mirno šetali pa da ih je napala policija, već suprotno.

Podsjetimo, nezadovoljni građani su u utorak navečer izašli na ulice nakon najave predsjednika Aleksandra Vučića da će u Beogradu biti uveden policijski sat od petka do ponedjeljka. Građani su izrevoltirani jer se restriktivne mjere namjeravaju uvesti nakon što su održani izbori.

Vučić: U nasilju u Beogradu umiješane strane službe

(www.jabuka.tv | Foto: Marko Djurica)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.