“Jaffa Igre bez granica” prvi put stižu u Mostar

S ponosom vas obavještavamo da će se sportsko-zabavna manifestacija “Jaffa Igre bez granica” održati 18. listopada 2019. godine u sportskoj dvorani osnovne škole “S.S.Kranjčević” u Mostaru, od 12 do 16 sati.

Na natjecanju će sudjelovati  oko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta kao i oko 100 predškolaca iz Mostara.

Na ovaj način pokazat će svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupit će i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Mostara, iz udruge “Udruga za Down sindrom-Mostar“, kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

Zdravlje djece treba biti prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promovira sport i timski rad, izjavila je koordinatorica projekta, Željka Gajić.

Autor sportskog sadržaja “Jaffa Igara bez granica” i profesor tjelesnog odgoja, Peđa Savić, istaknuo je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo omasoviti sport, kroz zabavne igre doslovno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću. Igre su prilagođene za svaki uzrast i pomno su osmišljene od tima stručnjaka iz oblasti sporta i zdravstva, jer nam je zdravo odrastanje djece na prvom mjestu, naglasio je Peđa Savić.

U “Igrama” uživaju i roditelji i djeca, a osmijesi na njihovim licima i sreća tijekom natjecanja, ali i nakon završetka manifestacije, se zaista ne mogu opisati riječima – to se mora doživjeti na licu mjesta! Upravo iz ovih razloga, uz manifestaciju su brojni sponzori bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

Osim natjecanja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u dvorani za koji će biti zaduženi plesni klubovi i sportska udruženja. Sve posjetitelje i navijače će dočekati brojne kreativne radionice, te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori “Jaffa Igara bez granica”. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a osigurane su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve natjecatelje.

Prve “Igre bez granica” su održane u Banjoj Luci, u prosincu 2018. godine, u dvorani “Obilićevo” i okupile su preko 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje. Po završetku manifestacije o događaju se još dugo pričalo, pa su organizatori odlučili napraviti istinski brend i igre organizirati u čak osam gradova Bosne i Hercegovine.

Nakon Banje Luke, “Igre” su održane u Prnjavoru gdje je sudjelovalo uzelo 470 mališana i preko 500 posjetitelja. Potom se najveseliji karavan dječije zabave “preselio” do Tuzle, gdje je preko 380 natjecatelja i duplo više posjetitelja uživalo u programu koji su organizatori pripremili. Naredna manifestacija održana je u Bijeljini a zatim u Brčkom na oduševljenje mališana osnovnih škola. Pred sam kraj školske godine “Igre” su održane u Doboju a novu školsku godinu “Igre bez granica” započele su u Trebinju. Do kraja godine manifestacija će se održati u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci, navodi se u priopćenju.

Dodatne informacije o manifestaciji i detalje o prijavama možete potražiti na web siteu, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.