Jadranka Kosor: Političari poput Dodika kod Bidena neće imati šanse

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor pisala je za Nacional da su stavovi novog predsjednika Sjedinjenih Država, Joea Bidena, kada su u pitanju ratni zločinci poput Miloševića, Karadžića i Mladića, poznati, kao i stavovi prema onima koji ih podržavaju i slave.

Predsjednik SAD-a davnih je godina rekao da su Slobodan Milošević, Radovan Karadžić i Ratko Mladić ratni zločinci. Tako da političari poput raznih Dodika koji slave Mladića i Karadžića kao heroje neće kod Bidena imati šanse. Mogu se eventualno javljati ispred ograde Bijele kuće, kako je to već viđeno.

Ali bi malo morali zastati i naše vođe koji su, umjesto institucionalnih susreta, pozvali tog istog Dodika kao dragog gosta s kojim bi štitili interese Hrvata u BiH.

Bidenova pobjeda i njegove poruke o pravu da se mirno ne slažemo, o toleranciji i poniznosti i želja da se počnemo međusobno slušati opće su političke poruke koje bi mogli čuti i moćnici u Hrvatskoj. Dobro bi im došlo za naše dobro. Jer treba učiti od boljih od sebe, napisala je Kosor.

(www.jabuka.tv | Foto: Cropix)

24 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.