Jadranka Kosor izbačena iz HDZ-a

HDZ-ov sud časti jednoglasno je i bezuvjetno izbacio Jadranku Kosor iz HDZ-a! Kosor ima mogućnost žalbe na tu odluku. Jadranka Kosor sudu je dostavila prigovore a kasnije ustvrdila kako je sudsko vijeće sve njene prigovore odbilo bez da su uopće vidjeli o čemu se radi!

“Jadranka Kosor bezuvjetno se isključuje iz HDZ-a, Razmotrili smo sve navode koji se stavljaju gospođi Kosor na teret i zaključili smo nesumljivo da je svojim ponašanjem, istupima i neaktivnim odnosom prema stranci, nedolaskom na sjednice kako gradskog odbora, tako i kluba zastupnika, prekršila odredbe Statuta koji je obvezuju na takve čine”, rekao je Florijan Boras koji je predsjedavao Visokim sudom časti.

Konačnu odluku o isključenju bivše predsjednice stranke donosi Predsjedništvo HDZ-a. Jadranka Kosor ima rok od 8 dana da se žali na ovu odluku.

Kosor željela otvorenu sjednicu

Sjednica na koju je Kosor došla u pratnji odvjetnika Krunoslava Olujića, započela je točno u 11 sati. Kosor je kratko novinarima prije ulaska kazala kako je željela da sjednica Suda časti bude otvorena, no od toga neće biti ništa. Također, niti Olujića nisu željeli pustiti na sjednicu s obzirom da njoj mogu prisustvovati samo članovi stranke.

“Govorila sam o tome da HDZ u zadnjih 18 godina nije bio zapuštena stranka, da u zadnjih 10 godina nije bio detuđmaniziran i dekroatiziran. To očito nekom smeta i zato idem na sud”, rekla je Kosor. Dodala je kako je Olujić s njom prvenstveno kao odvjetnik, ali i kao svjedok svega što će se unutra događati.

“Borit ćemo se za otvorenost postupka u skladu sa ZKP-om. Ne odričem se javnosti, želim da postupak bude otvoren, a ako to izborimo vidjet ćemo kako i što dalje”, poručila je bivša predsjednica HDZ-a.

Podsjetimo, s dva glasa protiv, predsjedništvo HDZ-a odlučilo je svoju bivšu predsjednicu poslati na stranački sud časti. Iz stranke su kao razloge naveli da je Kosor svojim istupima nanijela štetu stranci i prekršila stranački Statut, a tereti ju se i za nedolaske na sjednice kluba zastupnika. Nakon dizanja ruku za sud u HDZ-u nisu previše željeli komentirati daljnje postupke.

“Sad je to stvar Visokog časnog suda. Za mene je ta priča u jednoj specifičnoj fazi, vrlo osjetljivoj, i ja je ne želim komentirati”, poručio je nakon sjednice predsjedništva stranke predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Jadranka Kosor je ranije poručila da ne zaslužuje takav tretman. (Index.hr)

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • O njoj bih mogla puno pisati , a ništa ne reći!
    Krivo je shvatila trenutačnu vlast , koju je imala u rukama !
    Ima izreka : u zlu se ne ponizi , u dobru se ne uzvisi !!
    Ko stvorena je , za nju !!

  • Zašto se dotična potpisuje s Kosor, kad je njezin otac prezimenom Vlaisavljević ,Srbin iz Pakraca ( sve se može lako provjeriti, ja sam istraživao u nekoliko smjerova i stigao do jednog cilja-istine) zašto dotična ne propjeva javnosti o njezinom članstvu u Pokretu za Jugoslaviju te SKJ od rane mladosti????Zašto dotična prikriva činjenice o propalim brakovima i bivšim muževima??? Zar ta osoba nije pokušala prodati priču da nam prijeti opasnost od crvene Hrvatske???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.