Jabuka.tv Vas vodi na WHF No.10! …ulaznice su dobili:

Deseti, jubilarni, West Hercegowina Fest održava se od ovoga četvrtka (2. kolovoza) do subote (4. kolovoza), sada već tradicionalno na platou uz rijeku Lišticu, podno vrela Borak u Širokom Brijegu.

Jubilarno izdanje sada već cijenjenog festivala i obaveznog stajališta na ruti ljetnog provoda u Hercegovini uveličat će Damir Urban & 4 (četvrtak), TBF (petak) i Hladno pivo (subota), a nastupit će i neki od dosadašnjih laureata WHF-a, odnosno bendovi koji su osvajali glavnu nagradu WHF-a kroz proteklih deset godina.

Tako će već prvu večer, koja počinje u četvrtak oko 20:00, svirati prošlogodišnji pobjednici, grupa Siledžije iz Ljubuškog, koja je u međuvremenu snimila i svoj album prvijenac “Dom za nezabrinutu djecu”, a nakon nastupa tri benda u konkurenciji i prikazivanja kratkih filmova u konkurenciji, zasvirati će i pobjednici 7. WHF-a, Quartet Moderato Cantabile.

Ponovno će pred publiku u petak izaći i Gorana Nikolić, koja je oduševila svojim nastupom prije godinu dana, a u subotu će nastup imati i Berette, pobjednici 8. WHF-a.

Što se glazbenog programa u konkurenciji tiče, ove godine nastupaju bendovi Zebrax i Žlepa iz Zagreba, Merfolk iz Malog Lošinja, Sirova Snaga iz Solina, Olovni Ples iz Dugog Sela, Otpisanimator iz Dubrovnika, Rewolti iz Zadra, a boje domaćih brane sarajevski Polaroid Trip, mostarski Rudnik Mrkog Pogleda i širokobriješki Pešes.

Već sam pogled na spisak bendova koji će se boriti za naslov najboljeg na jubilarnom WHF-u jasno govori da je WHF prešao granice Hercegovine.

Što se filmskog programa tiče, osim uvijek bogate i raznolike ponude novih filmova u konkurenciji, posjetitelji WHF-a vidjet će i retrospektivu najboljih ostavrenja dosadašnjih devet festivala. Neki od filmova pomjerali su granice društvene svijesti na ovim prostorima, a neki su zbilja mala remek djela dokumentaristike.

U organizaciji ”TOČKE” udruge za promicanje vizualne kulture u sklopu i pod pokroviteljstvom WHF održat će se multimedijalni performans. Naoružana svim potrebnim sredstvima, ekipa od šest mladih umjetnika koje uz ostalo veže i školovanje na Akademiji likovnih umjetosti u Široki Brijeg, pokušat će svojim kreativnim djelovanjem dodati još poneku boju u bogatom festivalskom spektru tako da on dodatno dobije na težini i postane još jedinstveniji.Svi oni koji vole i cijene umjetnost u bilo kojem njenom pojavnom obliku, bit će u prilici da se na licu mjesta osvjedoče koliko je zahtjevan stvaralački proces, a pogotovu kad je spontan i izložen pogledima kritike od začetka do kraja…

Tekovine WHF-a osim u glazbi i amaterskom filmu, vide se kroz snažnu literarnu scenu, a kroz WHF-ov fanzin, koji se i ove godine tradicionalno objavljuje, prošla su neka od najjačih imena novije spisateljske i kolumnističke generacije ovih prostora. I ove godine će se tradicionalno dodijeliti nagrada za najbolje pisano ostvarenje.

I pogled na žiri daje jasnu naznaku da je WHF od amaterskih početaka stasao u festival koji vrvi kvalitetom, u jedan ozbiljan projekt čija je misija odavno prešla prvotne zamisli.

Tako ove godine Filmski žiri sačinjavaju legendarni Đelo Hadžiselimović, vrsni glumac Krešimir Mikić, glumica Jadranka Đokić i scenarist i redatelj Zvonimir Jurić.

Glazbeni žiri je u sastavu Damir Urban, Danilo Šerbedžija i Ivan Galić – Ivećko, a žiri za kratku priču čine Dragan Marijanović, kolumnistica Milana Vlaović, Ivan Ćesić i Danijela Mikulić, inače i urednica WHF-ovog fanzina.

Festivalska ulaznica iznosi 20 KM, dok je ulaznica za pojedinačnu večer festivala 10 KM. Uz ulaznicu dobijete i jedno Ožujsko gratis! Za zagrijavanje. 🙂 (RDV/bljesak)

Ulaznice su dobili:

  • Julka Golemac
  • David Jelić
  • Marija Perko

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.