Izvrsna metoda da vaša mikrovalna opet blista

Održavanje mikrovalne pećnice čistom nije uvijek jednostavno i često potpuno zaboravimo na nju. No vrijeme je da se riješiti onih skorenih masnoća, kojih ne bi bilo da ste je obrisali nakon svake uporabe. No što je – tu je.

Metoda parnog čišćenja traje vrlo kratko, a jako je jednostavna. Dodajte je na popis redovitog tjednog čišćenja i izbjeći ćete bilo kakvu masnu situaciju. Ono što vam treba je jedan limun, zdjelica koju smijete koristiti u mikrovalnoj i voda.

Prvo dobro obrišite mikrovalnu, kako biste pokupili sve mrvice koje su možda ostale unutra. Zatim napunite 3/4 zdjelice s običnom vodom, te dodajte 5-10 šnita narezanog limuna u nju (nešto soka iscijedite u vodu).

Stavite zdjelicu u mikrovalnu i upalite jako grijanje. Svako malo provjerite je li zakuhala voda i kad napokon počne ključati, zaustavite mikrovalnu. Nemojte je otvarati nego pustite paru neka tijekom minute ili dvije ispuni unutrašnjost mikrovalne.

Zatim otvorite vrata i pažljivo izvadite zdjelicu, nakon čega detaljno obrišite unutrašnjost s vlažnom krpicom. Zatim još jednom sve prijeđite sa suhom krpom kako biste uklonili bilo kakve preostale tragove. Maknite podložak i operite ga dobro s deterdžentom za suđe u sudoperu.

Na kraju, nemojte zaboraviti obrisati i vanjsku stranu mikrovalne, pogotovo tipkovnicu ili krug za namještanje programa.

(apartmenttherapy.com)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.