Izvješća o korona-brojkama za HNŽ i ŽZH

U COVID-19 bolnici Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula su dva bolesnika, muškarac iz Mostara rođen 1935. godine i muškarac iz Ljubuškog rođen 1939. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 57 bolesnika, od kojih je sedam na invazivnoj i četvero na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 555 uzoraka.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 90: 64 iz Mostara, dva iz Jablanice, devet iz Čapljine, pet iz Čitluka, šest iz Neuma i četiri iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u utorak su izdali 86 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 908 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 115 osoba, od čega je devet osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 12 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Širokog Brijega devet (šest muških i tri ženske), Gruda dvije ženske te Ljubuškog jedna ženska osoba.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se 12 osoba, iz Širokog Brijega sedam, Ljubuškog tri te Gruda dvije osobe.

U samoizolaciji nalazi se 312 osoba, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 207 osoba:

– Široki Brijeg – 88

– Ljubuški – 55

– Grude – 26

– Posušje – 38

(www.jabuka.tv)