Izviđači iz Belgije na prijemu kod predsjednika OV Široki Brijeg Vinka Topića

U ponedjeljak je u Uredu načelnika Općine Široki Brijeg, predsjednik Općinskog vijeća Vinko Topić primio izaslanstvo izviđača iz belgijske prijestolnice Bruxellesa, dok načelnik Općine Miro Kraljević nije mogao nazočiti zbog poslovnog puta.

Uz belgijske izviđače, na prijemu su bili i članovi Odreda izviđača Široki Brijeg, a predsjednik OV Široki Brijeg Topić je ostao iznenađen i počašćen ovom posjetom i jako mu je drago što su mladi iz Belgije za svoj ljetni odmor odabrali upravo Široki Brijeg.

Belgijski izviđači ispričali su svoje dojmove o gradu i regiji te su, između ostaloga, kazali da su ostali zapanjeni ljepotom ovog kraja jer nešto ovakvo nisu očekivali kada su pošli iz Belgije.

Na prijemu se razgovarao o sportu, kulturi te o sličnostima i različitosti mladih u Bruxellesu i Širokom Brijegu. Belgijanci su bili znatiželjni te ih je zanimalo sve o Širokom Brijegu, a predsjednik OV Široki Brijeg Vinko Topić im je rado na sve odgovorio te im je podijelio turističke vodiče kroz Široki Brijeg i Županiju.

Izviđači su smješteni u prostorijama Gimnazije i Prve osnovne škole, a u znak zahvalnosti očistili su školstvo dvorište od smeća te uredili zelenilo.

U utorak ujutro posjetit će stadion Pecara i prostorije Nogometnog kluba Široki Brijeg, kao i gradsku sportsku dvoranu Pecara. Nakon obilaska stadiona i dvorane, otići će na zajednički ručak gdje će im se pripremiti tradicionalne hercegovačke delicije, a sponzor ovog ručka je Općina Široki Brijeg. Istog dana u 19:00 sati odigrat će se revijalna utakmica na igralištu u Klancu u kojoj će snage odmjeriti Izviđači Belgije i Izviđači Širokog Brijega, a potom će zajedno ostati po drugi puta i gledati ostale utakmice Lige mjesnih zajednica.

izvidjaci_belgija_opcina_2

izvidjaci_belgija_opcina_4

izvidjaci_belgija_opcina_5

izvidjaci_belgija_opcina_3

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

Nema komentara

    • eto jjk guraj se ti ako smetaju istinski zaljubljenici u poziv i jedini koji se nesebično žrtvuju za svoj grad općinu županiju pa ako hoćeš i Herceg Bosnu

    • jjk volio bih te vidjeti da radiš nešto korisno za društvo i mlade osim što nas obrazuješ genijalnim izjavama koje bi trebale pokazati djeci stav o njihovu radu. ako nemaš ništa pametno za reći nemoj se doticati tipkovnice.

  • vinko, mogo si dovest prevoditelja, a ne se brukat…ljudi ušli u prostoriju a vinko će good day, hahaha koji idijot.

  • Danas Belgijanci hodaju po gradu od vrata do vrata butika i traze da kupe radne rukavice a joj sramote pa zar im bar niste mogli dat rukavice kad vec hoce da ciste po gradu kad ovi nasi politicari nisu u stanju da bar grad ociste i malo ga urede

  • Braco, šta je, što ne pozoveš koga od starih izviđača. Možda se bojiš. Ne ujedaju oni. Možda bi ti koristio kakav dobar savjet. Znaš da ti struka nije bila baš jača strana. Nije sramota pitati, sramota je ne pitati, a ne znati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.