Izviđači iz Belgije i ove godine boravili u Širokom Brijegu

Odred izviđača iz belgijskog Bruxellesa i ove je godine boravio u Širokom Brijegu gdje su im domaćini bili članovi Odreda izviđača Široki Brijeg.

Skupina od sedam belgijskih izviđača boravila je tjedan dana u gradu na Lištici, a mladi Belgijci dio svog ljetnog raspusta odlučili provesti u Širokom Brijegu gdje su ujedno i volontirali s domaćim izviđačima.

Mladi izviđači oduševili su se prirodnim ljepotama Širokog Brijega i Hercegovine, a posjetili su crkvu Uznesenja BDM u Širokom Brijegu gdje im je u povijesti grada, crkve i samostana pričao fra Vendelin Karačić. Također, primio ih je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, a imali su vremena da svoje dojmove o gradu podijele na Radiju Široki Brijeg gostujući kod voditelja Marinka Karačića.

”U Širokom Brijegu nam je bilo predobro, grad je veoma malen, ali ima dosta toga za pogledati. Najviše mi se dopada Borak kao i priroda. Ne mogu vjerovati da u skoro u središtu grada imate takvu šetnicu uz rijeku i takvu prirodu. Da mi je netko rekao da ću piti vodu skoro sa samog izvora rijeke – ne bih mu vjerovao! Bilo je jako vruće ovih dana, ali snalazili smo se. I da ne zaboravim, hrana vam je odlična, a porcije su odlične. Ako sve bude u redu, dogodine se vraćam s prijateljima u Široki Brijeg,” izjavio je za portal Jabuka.tv Belgijac Gotier.

Nešto veća skupina boravila je i prošle godine u Širokom Brijegu, a njihove posjete izgleda postaju tradicionalne jer su sljedeće godine najavili dolazak još većeg broja izviđača iz Bruxellesa.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Karačić)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.