Izviđač u Istočnom Sarajevu prokockao naslov prvaka!?

Nakon što su u prethodnom prvenstvenom kolu dobili veliki derbi protiv Vogošće mnogi su pomislili kako je sve gotovo u borbi za naslov rukometnoga prvaka BiH, jer momčad Izviđača CO ovisili je sama o sebi. Trebali su dobiti dvije preostale utakmice, a budući da je riječ o suparnicima iz donjega dijela poretka to se nekako namećalo samo po sebi, međutim “Skauti” su zapeli u prvom od ta dva dvoboja odigravši u Istočnom Sarajevu 27:27 s domaćom Slavijom.

Vogošća je dobila Bosnu iz Visokoga 25:23 i sada je na tri boda zaostatka iza vodećih Ljubušaka, te sada Vogošća ovisi sama o sebi. Oni do kraja imaju dvije utakmice, a Izviđač jednu. Ukoliko Vogošća zabilježi pobjede u oba ta nastupa ona će biti prvak, jer ukoliko Izviđač i porazi Kaknja ova dva kluba bi imali isti broj bodova, ali zbog boljeg međusobnog skora Vogošća bi po prvi puta postala prvakom BiH.

Ljubušacima na gostovanju kod Slavije nije pomogao ni određeni sudački “vjetar u leđa”, te su na kraju spašavali i taj jedan bod. Mandić sa 7 i Vučić sa 6 golova bili su prvi strijelci gostujuće momčadi, dok je za Slaviju bivši reprezentativac BiH Duško Čelica postigao 9, a Pandžić 6 zgoditaka.

Rezultati 24. kola:

Slavija – Izviđač CO 27:27, Vogošća – Poljine Hills – Bosna (Visoko) 25:23, Zrinjski – Konjuh 33:24, Maglaj – Sloga 28:25, Borac – Bosna (Sarajevo) 33:17, Derventa – Goražde 40:29. Slobodan je bio Kakanj.

Poredak:

Izviđač CO (+1) 58, Vogošća Poljine Hills 55, Zrinjski 45, Borac 43, Konjuh 34, Maglaj 33, Bosna (V) i Sloga 32, Derventa (+1) 28, Slavija 26, Goražde 23, Kakanj i Bosna (S) 7 bodova.

Parovi 25. kola:

Goražde – Borac, Bosna (S) – Maglaj, Sloga – Zrinjski, Konjuh – Vogošća Poljine Hills, Bosna (V) – Slavija, Izviđač CO – Kakanj, Slobodna je Derventa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.