Izvanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a o BiH

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će izvanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN o BiH, na zahtjev Rusije, najvjerojatnije biti održana 30. travnja.

Ivica Dačić je rekao da je Rusija tražila zakazivanje hitne sjednice Vijeća sigurnosti UN o BiH.

Dačić je za TV Prva rekao da će, prema informacijama od noćas, sjednica biti 30. travnja i da će se obratiti, najvjerojatnije online, ako ne dobije vizu, srpski član član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Dodao je da će vjerojatno netko govoriti s bošnjačke strane iz BiH, ali da se još ne zna tko.

Onda će biti redovna sjednica o BiH, vjerojatno sredinom svibnja, rekao je Dačić.

Dačić je istaknuo da je rezolucija o Srebrenici sada u proceduri razmatranja i da je uspjeh Srbije i u tome da se o ovoj temi ipak razmisli.

Mislim da bi najveći broj zemalja volio da to uopće ne bude sada na dnevnom redu. Čak i oni koji su sponzorirali ovu rezoluciju se nalaze u nezgodnom položaju kako da se izjasne, što je dokaz da je to jedan apsolutno nepromišljena politička gesta koja očigledno ima druge neke skrivene namjere. Te su namjere očigledno vezane za pritisak na Srbiju, kao neovisnu zemlju koja vodi samostalnu vanjsku politiku, koja se bazira na našim nacionalnim i državnim interesima, rekao je ministar Dačić.

(Fena)

3 komentara

  • UN treba donjeti rezoluciju o Armencima i zločinu Turaka nad njima, o zločinu nad narodom Iraka, Sirije, Palestince itd. Ali bosnjaci naivno ulijeću u zamku iz koje nitko nece izaci dobar…

  • Rezolucija se treba donijeti o genocidu turaka nad armencima i genocidu izraela nad palestincima. Srebrenica nije bila genocid pa nema na sjednici kao tema ništa tražiti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.