Izum koji će vas natjerati da odmah ustanete iz kreveta

Japanci su izumili novu 3D printanu masku za telefon koja vam doslovno “bježi iz ruke” ako pokušate odgoditi jutarnji alarm.

Prototip 3D printane maske sadrži ploču od mikro-kontrolera, USB-serijski konverter, motor, upravljački program i rotacijske enkodere. U kombinaciji s 3D printanim kotačima, ove mu osobine omogućuju kretanje preko ravnih površina uz kontrolu linearnih i kružnih pokreta telefona.

Osim funkcije Runnaway Snooze, maska je opremljena s dodatne dvije: Hard Push i Scale Trace.

Hard Push funkcija podrazumijeva da će se telefon pokrenuti prema vama svaki put kada zazvoni ili dobijete novu obavijest, a nakon što završite razgovor ili pročitate poruku, on će se vratiti na svoje mjesto, a rotaciju kotača može kontrolirati i sam korisnik.

Treća funkcija-Scale Trace pokazuje kako se ovaj uređaj može koristiti i u praktične svrhe. Prema istraživačima, kotači su osjetljivi i omogućuju precizno mjerenje površine po kojoj se kreću. Dakle, može se koristiti za mjerenje dimenzije prostora, nakon čega će vam telefon ponuditi opciju Find furniture preko koje možete naći i odgovarajući namještaj za svoju prostoriju.

Pogledajte na koji točno način funkcionira ovaj izum:

https://www.youtube.com/watch?v=U9gI6Ri3QlM

(ZIMO)

Komentiraj: