Izručenje Mamića: Dovoljno je da Plenković nazove Čovića i ljubazno ga zamoli

Hrvatski premijer Andrej Plenković poslao je ministra pravosuđa Ivana Malenicu da dogovori susret s novim ministrom pravde BiH Davorom Bunozom zbog izručenja Zdravka Mamića Hrvatskoj, objavio je Nacional pozivajući se na visoki izvor blizak Vladi RH.

Nakon što se, predizborno motiviran, sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem usuglasio da ga protjeraju iz Dinama radi gradnje stadiona uoči parlamentarnih izbora, Plenković je poslao Ivana Malenicu da dogovori susret s novim ministrom Davorom Bunozom zbog Mamićeva transfera u hrvatski zatvor.

Visoki izvor blizak Vladi kaže: Dovoljno je da Plenković nazove Dragana Čovića i to ga ljubazno zamoli.

Hrvatski premijer Andrej Plenković kreće po Zdravka Mamića, planira obnoviti pritisak da ga BiH izruči Hrvatskoj na odsluženje zatvorske kazne.

Ministar pravosuđa Ivan Malenica ima jasan Plenkovićev nalog da poduzme sve što se može radi njegova izručenja, a sada će se ti napori ponoviti u svjetlu kadrovskih promjena na čelu Ministarstva pravde BiH, tvrdi Nacional.

Štoviše, Ivan Malenica sastat će se s novim ministrom pravde BiH, razgovarati o bilateralnim temama i izričito ponovno staviti na stol temu o izručenju Zdravka Mamića. Potvrdio je to Nacionalu visoki izvor blizak hrvatskom premijeru.

Podsjećamo, Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama, zajedno s bratom Zoranom i još dvije osobe. Prije izricanja pravomoćne presude Zdravko Mamić pobjegao je u BiH, a ubrzo mu se pridružio i brat.

Visoki kazneni sud odbio premještanje suđenja braći Mamić u Zagreb

(www.jabuka.tv)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.