Izricanje presude za zločine Armije BiH nad Hrvatima kod Viteza

U Sudu BiH sljedećeg tjedna  planirano je izricanje presude Ibrahimu Puriću i još sedmorici optuženih za zločine na području Viteza u prosincu 1993. godine.

Purić je optužen s Nijazom Sivrom, Ibrahimom Tarahijom, Rušitom Nurkovićem, Almirom Sarajlićem, Sadikom i Šaćirom Omanovićem te Kasimom Kavazovićem, a izricanje presude planirano je u utorak, 19. rujna.

Njima se sudi za ubojstva najmanje 12 vojnika Hrvatskog vijeća obrane, koji su se predali, kao i dva civila – žene hrvatske nacionalnosti – prilikom napada na Križančevo Selo, Šafradin i Dubravice kod Viteza, 22. prosinca 1993. godine.

Prema optužnici, Purić je bio zapovjednik 325. brdske brigade Armije BiH, Tarahija zapovjednik Trećeg bataljuna ove jedinice, Sivro i Nurković pomoćnici zapovjednika, a ostali pripadnici brigade, javio je BIRN.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Dobit ce minimalnu prvostepenu presudu za individualnu krivnju, bez udruženog zločinačkog poduhvata i komandne odgovornosti nadređenih. U drugostepenom postupku vjerovatno oslobađajuće. Sve vec viđeno vise puta. Eto hrvati se udružili i činili zlocine nad bosnjacima a ovi iz Armije nisu, sve slucajnost i pojedinci, Alija i generali nisu nista znali.

  • Tko je prekjuce slusao i gledao govor Komsica i Becirevica na Vlasicu pod zastavom ratnom bosanskom njihovom, hvaljenje Alagica i Armije i spominjanje UZP i HVO i HV u negativnom kontekstu. Samo budali nije jasno gdje zivimo i kakvu BiH vide ti idioti. Za njih su legitimni samo bosnjaci i samo je Armija BiH za njih legalna vojna komponenta. Zaboravili su kako je Dejton nastao i tko je sto unio u BiH Dejtonski sporazumom. Oni sto su osvojili i preoteli teritorija i nadležnosti od hrvata je sve od 1996 na ovamo… Dva clana presjednistva koji truju javnost iskazuju mrznju spram hrvata i sve to po ratnom zastavom njihovom a ne zajedničkom. I nikome to ne smeta i ne upada u oci. Suzivot sa takvim osobama, politicarima, politikama je nemoguć. Truju svoj narod mrznjom a vecina Federalnih medija to radi sa njima projektovano. Zasto ne reaguje Visoki Prestavnik, Američka Ambasada, OHR , tuzilastvo, min Sigurnosti itd. Ovo je napad i rusenje Dejtona isto i gore od onog sto Dodik radi..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.