Izmislili bolest pa od prikupljenog novca u humanitarnoj akciji kupili auto

Podignuta je optužnica protiv Roberta Matalina (37) i njegove djevojke Doris Gregorine (22) koje se tereti da su lažima o Robertovoj bolesti od ljudi izvukli velik novac.

Riječ je o poznatom slučaju iz 2018. godine u kojem je Doris pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Roberta. Dvojac je izmislio da Robert boluje od leukemije i da mu treba 770.000 kuna za presađivanje koštane srži.

Na tu priču nasjelo je stotine ljudi, poduzeća i ustanova. Novac je uplatio i poznati bivši nogometaš Vedran Ćorluka, ukupno 35.000 kuna, Zlatko Dalić se pridružio s 3.000 kuna, a bio je tu i Marko Grubnić te druge poznate osobe i poduzetnici, piše Danica.hr.

Istraga je pokazala kako su ukupno prikupili oko 31.000 eura te tim novcem kupili novi automobil – Volskwagen Golf 7. Potvrdio je to vijećnik u njihovoj Općini Dubravica, mjestu na samoj hrvatsko-slovenskoj granici.

On ih je na benzinskoj crpki zatekao s tim automobilom i zaključio: Pa oni nigdje ne rade, to su sigurno kupili od novca iz humanitarne pomoći. Tako se klupko počelo odmatati.

Ovih je dana protiv prevarantskog dvojca podignuta optužnica. Robert i Doris tijekom istrage su se branili šutnjom. Dokaže li im se krivnja, sav novac morat će vratiti uplatiteljima kojih ima gotovo tisuću.

(www.jabuka.tv | Foto: Nova TV)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.