Iznenađujuće: Evo koliko često sretni parovi vode ljubav – Jabuka.tv

Iznenađujuće: Evo koliko često sretni parovi vode ljubav

Ako mislite da su parovi koji ne skidaju ruke jedni s drugih sretniji od vas i vašeg partnera, velike su šanse da ste u krivu.

Istraživanje je otkrilo koliko često je potrebno voditi ljubav da biste imali najzdraviju vezu ili brak.

Na uzorku koji obuhvaća više od 30 tisuća osoba, tijekom posljednjih 40 godina provodilo se detaljno istraživanje, čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu “Social Psychological and Personality Science”.

Tema istraživanja bila je intimnost između partnera, odnosno koliko je seksualni odnos povezan s njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom općenito. Rezultati koje su dobili sigurno su razveselili brojne parove diljem svijeta.

Naime, istraživanje je potvrdilo kako su parovi koji vode ljubav jednom tjedno puno sretniji i zadovoljniji od onih koji to čine puno češće ili, pak, onih koji se zabavljaju ispod plahti dva puta mjesečno ili rjeđe.

Istraživanje tvrdi kako su parovi koji vode ljubav jednom tjedno puno sretniji i zadovoljniji od onih koji to čine češće.

Zadovoljstvo u vezi uspoređeno je i s bogatstvom, odnosno priljevom novca u obitelj. Pokazalo se kako više novca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak manje od zadovoljstva koje donosi redoviti seks, piše Zadovoljna.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.