Izložba Tamare Herceg u Širokom Brijegu

Izložba ljubuške umjetnice Tamare Herceg “Art Must Go On” bit će otvorena u četvrtak, 18. srpnja u 19:00 sati u Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg.

Pljuskovi boje naneseni preko debelih slojeva lijepljenog pa potom struganog papira doprinose ekspresivnosti koja karakterizira novi ciklus slika Tamare Herceg. Art Must Go On je kao i prethodni ciklus naziva Zabranjeno plakatiranje nadahnut estetikom fasada i betonskih zidova oblijepljenih plakatima, koje svakodnevno konzumiramo kao korisnici urbanog prostora.

Oblijepljeni gradski zidovi u sebi nose obilježje prolaznosti jer su oljušteni plakati nerijetko podsjetnik na događaje koji su već postali prošlost. Pa i sama slojevitost papira koji periodično biva uklonjen sa zidnih površina asocira na jaram vremena koji ciklički doseže točku čišćenja ili resetiranja.

Izložba ostaje otvorena do 16. kolovoza 2024.

Prateći sličan uzorak Herceg se u ovom ciklusu na posljednje tri, od dvanaest izloženih slika, naglo rješava viška nalijepljenog materijala, pa tako na zadnjoj slici naziva Prosvjetljenje dolazi do konačnog čišćenja kojim simbolički završava ono što je započeto 2020. godine. Rad je to na kojem dominira glatka i ujednačena bijela ploha koju tek u gornjem lijevom kutu uznemiruje par pljuskova žute, crne i jarke ružičaste boje, kazao je, između ostaloga, o izložbi Jure Paponja.

Izložba ostaje otvorena do 16. kolovoza 2024.

O umjetnici
Tamara Herceg rođena je 3. 6. 1988. godine u Ljubuškom, Bosna i Hercegovina. Završila je Opću gimnaziju u Ljubuškom 2006. godine te iste upisala Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Magistrirala je slikarstvo u klasi prof. Ante Kajinića 2011. godine. Član je ULUFBiH i ULU Vrba. Dosad je imala 19 samostalnih i 79 skupnih izložbi te je sudjelovala na 45 likovnih kolonija. Dobitnica je nagrade Privatno i javno za 2012. godinu i posebnog priznanja žirija na bijenalu minijature MiniMo 2019. godine. Autorica je likovnih rješenja za devet poštanskih markica HP Mostar.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • neznam brate ali danas je sve neka umjetnost , kad vidim onu sliku iza njenih ledja pa ono ce malo dite naslikat dajmu samo boje u ruku i pusti nek mlati cetkicom

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.