Izložba, performans i pohvalnice za Dan otvorenih vrata ALU Široki Brijeg

U srijedu 16. svibnja na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedištem u Širokom Brijegu, održan je treći Dan otvorenih vrata, tradicionalna manifestacija koja povezuje studente i profesore, kao i samu Akademiju s drugim sastavnicama Sveučilišta u Mostaru.

Na Danu otvorenih vrata svim zainteresiranim posjetiteljima studentskom izložbom likovnih radova dodatno je približena likovna umjetnost i umjetničko stvaralaštvo.

Dan otvorenih vrata događaj je kojim studenti pokazuju svoj rad u klasama i pripremaju se za galerijska izlaganja, svojevrstan rezime onoga što su radili tijekom te akademske godine. Također, ovaj događaj povezuje našu Akademiju, koja je sastavnica Sveučilišta u Mostaru, ali je se ponekad doživljava kao izoliranu, izjavio je za portal Jabuka.tv Stjepan Skoko, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

Dekan širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti otvorio je izložbu studenata i dodijelio pohvalnice studentima za umjetnički rad u akademskoj 2017./18. godini, a pohvalnice su dobili Sanja Ivana Glavan, Srećko Babić i Magdalena Vukoja.

Sanja Ivana Glavan dobitnica je pohvalnice za umjetnički rad

Ove pohvalnice su nam priznanje za naš cjelogodišnji rad. Profesori su vrednovali naše radove i ove pohvalnice su nam potvrda da smo na dobrom putu, izjavila je za portal Jabuka.tv Sanja Ivana Glavanstudentica širokobriješke ALU iz Zadra.

Europa i povezivanje

U sklopu izložbe koja je pratila Dan otvorenih vrata organiziran je i performans poput onoga koji je izveden u sklopu Večernjakova pečata.

Sliku “Europsko proljeće” prvim naslikanim cvijetom započeo je Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, a završili su je studenti ALU i drugih sastavnica Sveučilišta u Mostaru. Simbolična poruka ovoga djela je darivanje cvijeta za Europu.

Zdenko Ćosić naslikao je prvi cvijet na “Europskom proljeću”

Manifestaciju su posjetili i studenti drugih fakulteta i sastavnica Sveučilišta u Mostaru.

Ovo je već treća godina da Studentski zbor SUM-a studentima omogućuje da dođu na ALU u Širokom Brijegu i svake godine dođe pedesetak studenata. Na Akademiji se doista ne osjećamo kao gosti, tu smo dobrodošli i uvijek ugodno provedemo vrijeme. Akademija je posebna, to je jedan mali svijet za sebe u koji bi svatko trebao zaviriti, rekao je za portal Jabuka.tv Marko Džoić, predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru.

Nakon svečanoga dijela programa upriličen je prigodni domjenak i druženje uz roštilj u kompleksu ALU Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv | Beat Čolak)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.