Izložba fotografija Darije Nonveiller Šesto u Širokom Brijegu

Svečano otvorenje izložbe “Rapsodija u plavom” Darije Nonveiller Šesto bit će upriličeno u srijedu, 19. lipnja, u Franjevačkom muzeju i galeriji u Širokom Brijegu u 19:00 sati.

Fotografkinja Darija Šesto u ovom ciklusu fotografija fokusirala je leću na vizualno nečitka slova i znakove objekata u prostoru. U interakciji s magijom UV svjetla, autorica nalazi neki primaran i univerzalan jezik.

Uznemirujuća napetost unutar sićušnih fragmenata, ali i utjeha i prihvaćanje krhkosti svih stvari kao neminovnost života i odnosa. Upravo su je ti kontrasti fascinirali i gurali je naprijed da traži i snima ”neviđen svijet” izvan našeg spektra, kazao je o izložbi mr. sc. Damir Tiljak.

Darija Nonveiller Šesto rođena je 1948. godine u Zagrebu. Članica je Fotokluba Zagreb od 2010. godine. U početku izlaže na skupnim natječajnim izložbama u Hrvatskoj, a ohrabrena prvim uspjesima započinje sa sudjelovanjem na međunarodnim natječajima i salonima diljem svijeta.

U početku su motivi bili različiti, no s vremenom pokazuje najveći interes za apstrakciju, portret, akt i makro fotografiju. Voli eksperimentirati s novim tehnikama i tehnologijama, poput IR i UV fotografija, a inspiraciju nalazi najčešće u prirodi. Radovi su joj prihvaćeni na preko 200 natječaja na kojima je osvojila preko 30 nagrada.

Do sada je imala 18 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Nositeljica je počasnog zvanja AFIAP (Artiste de la Fédération internationale de l’art photographique).

Izložba će biti otvorena do 15. srpnja, priopćili su organizatori.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.