Izišao novi album grupe ”Brkovi” pod nazivom Balkanski Esperanto

Novi album zagrebačke grpe Brkovi pod nazivom Balkanski Esperanto, je izišao na oduševljene mnogih fanova.

Ovo je treći studijski uradak Brkova, koje će biti će promovirano brojnim koncertnim aktivnostima, stoji a stranici grupe brkovi.com. Za sada koncert Brkova nije najavljen u našem gradu, no vjerujemo kako će se i grad na Neretvi naći na listi koncerata, te oduševiti brojne fanove.

Za one koji nisu znali grupa “Brkovi” iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni sotoniziranjem tzv. “narodne” glazbe u medijima i uštogljenim podjelama glazbe na urbanu i neurbanu, petorica mladića punkerske provenijencije odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju – žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud.

Zahvaljujući licemjerju koje vlada u tzv. urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istodobno potajno uživa u njima, Brkovi brzo ostvaruju uspjeh. Njihovo tankoćutno muziciranje, šovinistički tekstovi, buđenje niskih strasti, općenito – larpurlatizam, pronalaze publiku u onima koji se srame svoje rodovske prošlosti i genetskog podrijetla.

Svoju glazbu nazivaju “turbo punk folk wellness i spa” sumirajući tako sve elemente koju su u nju unijeli, kao i one koje su stvorili (wellness i spa do tada nisu se vezali uz glazbu).

 Da ne bih kod čitatelja stvorili privid kako, eto onako slučajno pišemo o zagrebačkoj grupi Brkovi, dužni smo napomenuti kako je pjevač i tekstopisac ove ”luđačke” folk punk družine Vedran Pehar alias Shamso 69 porijeklom iz Mostara. Naravno, napomena se odnosi za čitatelje koji nisu upoznati s ovom ”izuzetno važnom” informacijom.

(www.bljesak.info)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.