Izgradnja vodovoda u Ljubotićima, Dobrkovićima i Knešpolju

Izgradnja vodovodne mreže u mjesnim zajednicama Ljubotići, Dobrkovići i Knešpolje nastavlja se po planiranim aktivnostima.

Što se tiče vodovoda za MZ Ljubotići cijevi su već položene od industrijske zone Trn, duž korita Ugrovače prema selu. Riječ je o glavnom dovodnom cjevovodu dužine 2,8 kilometara. U sklopu ove faze radova planirana je izgradnja crpne stanice.

Vrijednost radova u ovoj fazi iznosi 565.018 KM s PDV-om. Izvođač je širokobriješka tvrtka Alpina komerc d.o.o., a projekt financira Grad Široki Brijeg.

Podsjetimo, prošle godine je su izgrađeni cjevovodi DN 315 mm i DN 225 mm na lokalitetu gospodarske zone Trn čime je omogućena izgradnja vodoopskrbne mreže za naselja Ljubotići i Visoka Glavica koji se vežu na izgrađeni cjevovod u gospodarskoj zoni.

Grad Široki Brijeg je također investirao sredstva i u izgradnju vodovodne mreže prema Visokoj Glavici kako bi gospodarski subjekti imali kvalitetnu opskrbu.

U proteklom razdoblju počelo se i s radovima u MZ Dobrkovići. Trenutno se završavaju iskopi i polažu se cijevi. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 906.750 KM s PDV-om, a izvođač je Eccon Inžinjering. Ova faza radova obuhvaća izgradnju glavnog dovodnog cjevovoda, a u pripremi je izgradnja crpne stanice i vodospreme.

U Knešpolju je izgradnja glavnog dovodnog cjevovoda pri završetku. Vrijednost radova iznosila je 269.157,00 KM s PDV-om. Izvođač radova je Eccon Inžinjering iz Čapljine.

Radovi su obuhvatili glavni cjevovod za kompletno Mostarsko blato i glavni distributivni cjevovod za Knešpolje. Također, paralelno s izgradnjom glavnog cjevovoda položene su cijevi za odvodnju otpadnih i oborinskih voda iz industrijske zone u Knešpolju.

Ovime se stvaraju uvjeti da mještani Knešpolja u suradnji s Gradom Širokim Brijegom izgrade sekundarnu vodovodnu mrežu i kućne priključke.

(www.jabuka.tv)


32 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.