Izgledan povratak Serie A: Talijanski klubovi imaju dozvolu za treninge

Talijanski prvoligaški klubovi mogu početi s punim grupnim treninzima u ponedjeljak 18. svibnja, izjavio je talijanski premijer Giuseppe Conte koji nije znao reći kada bi se moglo nastaviti prvenstvo.

Serie A je prekinuta 9. ožujka i još nije određen datum nastavka sezone iako su igrači počeli s individualnim treninzima još 4. svibnja uz poštivanje svih mjera socijalnog distanciranja.

Italija je bila prva europska zemlja koja je ozbiljno pogođena krizom koronavirusa, a Serie A je bila prva liga koja je igrala utakmice bez gledatelja i prva liga koja je prekinula prvenstvo. Conte je potvrdio da se nogometni klubovi mogu vratiti treninzima u ponedjeljak zajedno s drugim timskim sportovima, ali nije mogao reći kada će se nastaviti prvenstvo.

U subotu je njemačka Bundesliga postala prva jača europska liga koja je nastavila prvenstvo nakon prekida zbog pandemije koronavirusa.

Vrše se jaki pritisci da se Serie A nastavi, ali potrebno je da se poštuju sve mjere sigurnosti, kazao je Conte, prenose Sportske.ba.

Da bismo mogli dati točan datum moramo imati više jamstava od ovih koje imamo u ovom trenutku, a kako mi je rečeno, nemamo ih još, naglasio je napominjući kako se nada da će ti uvjeti biti ispunjeni što prije.

Počinje Bundesliga, navijači pred ekranima umjesto na stadionima

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.