Izetbegović: Naši zločini su sustavno zaustavljeni

U Sarajevu se danas održava Okrugli stol o temi “Agresija na istinu o obrani Republike Bosne i Hercegovine” u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod i Udruge za zaštitu tekovina borbe za BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović tim je povodom poručio da su na sceni pokušaji minimiziranja agresije i općenito karaktera rata, ali da to neće dozvoliti.

Cilj današnjega okrugloga stola je da se detektiraju ključni problemi u vidu napada na činjenicu i istinu da je na BiH izvršena agresija. Gost današnje debate bio je i Bakir Izetbegović, koji je poručio da se za istinu svi moraju boriti te da se ne može dozvoliti minimiziranje uloge Armije RBiH i agresije koja je izvršena na neovisnu BiH.

Bitno je da prepoznamo fizinonomiju problema koji je prisutan. Imamo realne udružene zločinačke potvate protiv BiH. Imamo i virtualni pokušaj minimiziranja agresije koji je stavljen na teret braniteljima ove zemlje, kroz intenzivna suđenja generalima. U svakom napadu prvo strada istina, stvara se prepreka kako bi se druga strana stigmatizirala, suoptužila i izjednačila s drugom stranom, imamo relativiziranje istine. Važno nam je sačuvati kapital koji smo iznijeli iz rata. Mi smo moralni pobjednici. Moramo sačuvati istinu o ratu u BiH, o agresiji, poručio je Izetbegović.

Izetbegović: Nad Bošnjacima je počinjeno deset puta više zla

Izetbegović je dodao da nema rata bez zločina, javlja Klix.ba.

Tvrditi da i na našoj strani nije bilo zločina ne bi bilo fer i to nije istina, ali to su bili pojedinačni incidenti koji su sustavno zaustavljeni i sankcionirani. Mi smo imali ovdje u Sarajevu jedan obračun, u izgladnjelom Sarajevu s pobunjenim komandantima za čije se brigade govorilo da odvode Srbe na strijeljanje. Mi smo to zaustavili. Zatim je ta akcija “Trebević” nastavljena širom BiH i uvela je red u redove Armije BiH. To je suštinska razlika i mi to moramo sačuvati. Mi moramo stati iza naših branitelja, politički, ekspertno i financijski, zaključio je Izetbegović.

Mustafa Polutak, umirovljeni general i jedan od organizatora ovoga okrugloga stola, kazao je da je porazno što određene strukture stalno ponavljaju da je u BiH bio građanski rat.

Mi dokazujemo da to nije tako već da je bila agresija. Želimo naglasiti tko je izvršio agresiju, kako i koje su posljedice toga. Objavit ćemo i zbornik o tome. Nastoji se dokazati da nije bilo agresije i da se sve negira i minimizira. Pokušava se nametnuti priča da su sve strane činile zločine. Nije isto pripremiti i organizirati zločin i počiniti genocid ili počiniti zločin sporadično, poručio je general Polutak.

Ivo Lučić: Glavna bošnjačka stranka SDA pridružila se radikalima. To je opasno…

Mirko Pejanović kazao je da neki ne prestaju ublažavati priču o agresiji, da mijenjaju istinu.

Imamo konstantno poricanje genocida u Srebrenici. Zadaća je svih da se bore za istinu da se istina objektivizira, kazao je Pejanović.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Bakire vaši zločini su sustavno činjeni po naređenju vrha bošnjačke politike kako u ratu tako i iza Dejtona…Ali se mora priznati da ste maheri u prekrivanju tih zločina…Imate čitav aparat službi,ljudi,bivši aidovaca koji sustavno uništavaju dokaze počinjenih zločina i čak kroz tužilaštva usmjeravate predmete svjesno u pogrešnom pravcu…Ubistvo Leutara,Ugljena,Delalića,gen.Šantića,povratnika hrvata u travnik,policajaca itd…Ništa od ovih slučajeva nije riješeno i naprotiv sve se činilo i danas čini da ubice,nalogodavci ne dođu nikada pred lice pravde…

  • Meni samo nije jasno zašto ne izlazi Zbornik o sustavnim zločinima tzv. ABiH i do kada će to drugarčina Čović zanemarivati?

  • vi ste sustavno napali HRVATE kad ste vidili da gubite rat protiv smrda ali ničija nije gorila do zore pa nije ni vaša BOG sve vidi a nepraštać

    1
    1
  • Majmune od majmuna! A tko je onda ustanovio 331 logor za Hrvate? Tko je u te logore strpao 14400 Hrvata (vojnika, žena djece, staraca…). Tko je etnički od Hrvata očistio srednju Bosnu i sjevernu Hercegovinu? Tko je spalio i opljačkao 15.000 hrvatskih kuća? Tko je pobio preko 200 djece? Tko je spalio, porušio i oštetio oko 30 katoiličkih crkava i pobio nekoliko svećenika? Tko je ritaulni klao Hrvate? Tko je pravio zločine svuda gdje je bila zločinačka “armija bih”? Tko je ideolog te armije i muslimanske države? Smeće jedno, ne laži. I babo ti je bio gowno, pa si i ti gowno. Babo ti je kriv ne samo za Meljine, Kiseljak, Vareš, Buhine Kuće, Križančevo Selo, Bugojno, Travnik, Kraljevu Sutjesku, Trusinu, Doljane, Uzdol, Grabovicu… nego je kriv i za Srebrenicu (koju je prodao i izdao). Zato šuti jade i nastavi se uvlačiti u šupak diktatora i zločinca Erdogana.ir

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.