Izetbegović najavio sastanak sa SDP-om i DF-om o formiranju vlasti

Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA), Socijaldemokratske partije (SDP) i Demokratske fronte (DF) idućeg tjedna održat će sastanak na kojem će razgovarati o formiranju vlasti na razini države BiH i entiteta FBiH, potvrdio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

On je u intervjuu za TV1 kazao da će se ponuda SDA bazirati na miru, stabilnosti, ideološkom pomirenju, reformama, NATO putu i u konačnici masovnoj izgradnji.

Na tim sastancima SDA se neće ponašati sebično. Dakle, neće govoriti o nekim foteljama i pozicijama. Važno je da bitne pozicije uzmu kompetentni ljudi koji mogu to uraditi, rekao je Izetbegović.

Potvrdio je da će sastanak s delegacijom SDP-a biti održan već u utorak, a idućeg tjedna (ponedjeljak ili srijeda) predstavnici SDA sjest će za isti stol i s delegacijom DF-a.

Istaknuo je kako je potrebno definirati jasan program koji neće biti difuzan i u kojem će se jasno precizirati što će se raditi u sljedeće četiri godine, prenosi Klix.ba.

Potrebno je da što više jakih stranaka bude u vlasti. A ne onih koje imaju jednog ili dva zastupnika. Naravno, i oni su dobrodošli kao i svatko tko želi ovoj zemlji dobro. Što se tiče SDA, mi ćemo to raširiti maksimalno pa da imamo što manje onih koji prave otpor. Dijelit ćemo vlast da ne bismo dijelili zemlju, kazao je Izetbegović.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Bakir bi sa crnim vragom samo da hrvate nasamari, prevari…Zato on prizeljkuje sa lijevim strankama praviti vlast, tako bih mogao u kantonima i na nivou Federacije izbaciti hrvate iz vlasti a to mu je zivotna zelja… Pa on i njegova stranka su Komsica izabrali hrvatima.

  • sve unaprijed dogovoreno i isplanirano samo Hrvati neće nasjest na takve priče ,priče koje vode sve da se Hrvati zatru al neće moći ,,tvrd smo orah,,bakire i komšiću….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.