Izetbegović: Krajnje je vrijeme da visoki predstavnik povuče potez

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović u četvrtak je u Sarajevu upitan u vezi s osiguranjem sredstava za financiranje izbora, izjavio novinarima da je krajnje vrijeme da visoki predstavnik povuče potez.

Vrijeme je da međunarodna zajednica radi svoj posao precizno, da visoki predstavnik omogući biračima biranje nove vlasti, kazao je Izetbegović.

Upitan ima li komunikaciju s visokim predstavnikom u vezi s tim, Izetbegović je odgovorio: Prije petnaestak dana on je mene zvao i pitao kakve su moje procjene u vezi s tim da će biti donesen proračun.

Ja sam kazao da ima nekih pomaka, ali da nisam optimist, da mislim da će se ipak dalje razvlačiti. On je odgovorio na to da će izbora biti i da se sredstva moraju naći. Prema tome, mislim da je on već donio svoje odluke, samo ih još nije obznanio, kazao je Izetbegović.

Mi smo, naveo je on, pozvali Tužiteljstvo i sve nadležne da se pozabave ovom situacijom.

Istaknuo je kako se radi o kršenju Ustava, udaru na Daytonski mirovni sporazum, kršenju Europske konvencije o osnovnim ljudskim pravima i slobodama, koja je dio Ustava BiH, radi se o kršenju zakona.

Tako da mislim da ima prostora da se Tužiteljstvo time pozabavi, kazao je Izetbegović.

Ustavni sud: HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona nije štetan za Bošnjake

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/Pixsell)

19 komentara

 • Tužiteljstvo BIH ima posla s Bakirom Izetbegovićem i njegovom strankom SDA barem narednih 10 godina da nišra drugo ne radi. A dotle tko živ tko mrtav.

 • Točno, visoki predstavnik treba napraviti tri federalne jedinice za tri konstitutivna naroda. Tek će onda nastupiti mir. Dok god kemijate i tko god kemija urušit će BiH isto kao Jugoslaviju. Smrt komunizmu, živjeli narodi BIH

 • Visoki prestavnik je vec odavno trebao određene radikalne skupine proglasiti potencijalnim teroristima. Pozivati na džihad nije mala stvar. Doduše džihad na izborima ali para uši opako. Visoki prestavnik je vec odavno trebao izdati upute, naređenje, koristiti bonske ovlasti da se rijese ubistva Ygen Santica, doministra Mupa Leutara, Ugljena, Delalica itd. Sa tim rasvijetljenom predmetima sve bi bilo jasno u BiH tko sta radi, tko je za suzivot, mir, za EU, NATO itd. Zar nije jasno sa slučajem Memic i Dragicevic u kojem smo mi corsokaku sto se tice pravosuda. Dok god SDA ima uticajni na te institucije preko sebi odanih ljudi od pravne drzave nista. Oni koji se kunu najvise u BiH oni ke urusavaju.

 • čude me nediji koji forsiraju svsku temu koja odgovara Bošnjacima.
  Handžar mediji preskaču veliku priču o ofluci Ustavnog Suda u kotist HNS (apelaciji Čovića) Bošnjačkog vitalnog interesa koji je odbijen.
  Kako sarajevski mediji to minimiziraju.

 • Zar nije cijelokupnoj BiH javnosti kao i Srbiji, Hrvatskoj i posebno MZ jasno, što SDA pomoću Komšića DF i drugih bošnjačkih partija i udruženja žele ; a žele, Da Bošnjaci u Vlasti svojom političkom većinom mogu, ODLUČIVATI o svemu u BiH.

 • SDA ako bude skontala da ce izgubiti izbore ze bosnjackog clana presjednistva od oporbe i Becirevica koji je veci Radikal od Bakira, oni ce predložiti lošijeg kandidata i svoju glasačku mašineriju usmjeriti na podrsku Komsicu za hrv clana presjednistva. To ce pravdati spasom BiH od Covica i Dodika. Nismo daleko od takve odluke.

 • Član predsjedništva je skoro formalnost treba sačuvati dom naroda u ovom kapacitetu a to sto muslimani hoće je bivša Juga a ona je šta? Propala pa pametnom dosta a taj pametni svijet će morati to shvatiti i odlučiti a mi Nema Predaje!!!!

 • SDA ima namjeru da pomoću tkz.građanskih satelita vlada BiH i da čak promjeni i USTAV BiH i tako zacementira bošnjačku prevlast u budućnosti.

 • Posteni..muslimani su taoci Bakira i Alije vec 30 godina netruj vise narod posteni skloni se dosta te vise kao i Sebije lazne dokturice.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.