Izetbegović: I Hrvati i Bošnjaci imaju svoje zahtjeve, vrijeme je za snažne iskorake | Jabuka.tv

Izetbegović: I Hrvati i Bošnjaci imaju svoje zahtjeve, vrijeme je za snažne iskorake

U organizaciji Općinskog odbora SDA Stolac, u četvrtak je navečer ispred Careve džamije u Stocu upriličen zajednički iftar na kojem su sudjelovali i predstavnici vlasti na svim razinama u BiH, predvođeni članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Na tradicionalnom iftaru okupilo se više stotina ljudi, a uz Izetbegovića, sudjelovali su predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, federalni premijer Fadil Novalić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić i drugi.

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je kako je ovo za njega lijep dan jer se iftar održava na otvorenom i Bošnjaci ga u Stocu provode u miru.

– Večeras šaljemo dobre poruke prema susjedima i očekujemo kako će ovo biti lijep početak nekih novih odnosa u Stocu – kazao je Izetbegović u izjavi za novinare.

Dodao je kako je vrijeme da se sve frustracije na raznim razinama u Federaciji BiH počnu rješavati.

– Hrvati imaju svoje zahtjeve, kao i Bošnjaci u Hercegovini koji očekuju da se nakon 25 godina relaksira njihova pozicija. Vrijeme je da se naprave snažni iskoraci u tom smjeru – poručio je Izetbegović.

Mostarski muftija Salem ef. Dedović kazao je kako je Ramazan jedno lijepo darovano i blagoslovljeno vrijeme, vrijeme približavanja ljudi u zajednicu.

– Naravno da je ovo vrijeme posebno važno da ovakvim sredinama, a posebice večeras. To je draž Ramazana i neprocjenjiva draž ovog trenutka – kazao je mostarski muftija.

Po završetku zajedničkog iftara upriličeno je neformalno druženje.

(Fena)


1 komentar

  • Bošnjake smo napali u ratu, a s njima smo pobijedili bandu četničku i sada nas čović vraća 20 godina unatrag! Fuj sve mi se gadi

Komentiraj: