Izetbegović: HDZ BiH će popustiti oko Izbornog zakona

Linija ispod koje SDA neće ići kada su u pitanju izmjene Izbornog zakonajeste implementacija presuda Suda za ljudska prava u Strasbourgu, poručio je Bakir Izetbegović, lider SDA, danas u Sarajevu.

Primjene implementacija presuda Suda za ljudska prava u Strasbourgu. To mora biti okvir. Unutar njega se mogu naći rješenja za koje su zainteresirani hrvatski predstavnici, a znali smo se približiti ranije sa Travanjskim paketom. Izvan toga okvira ništa prihvatiti nećemo, da se nešto isječe, to neće ići, poručio je Izetbegović novinarima, prenosi N1.

Izetbegović je kazao da je sastanak sa HDZ-om otkazan iz osobnih razloga, a najavio ga je najvjerojatnije za početak narednog tjedna.

On je poručio da između redova čita spremnost HDZ-a da krene u rekonstrukciju vlasti na razini Federacije Bosne i Hercegovine bez tvrdog uvjetovanja da se ide u izmjene Izbornog zakona.

Morali bi pogledati što nude da bismo imali kvalifikacije. Iz onoga što je rekao Čović reklo bi se da nema novog, osim nove spremnosti HDZ-a da krene u rekonstruiranje federalnog dijela vlasti, a bez tvrdog uvjeta da ide u Izborni zakon, izjavio je Izetbegović.

Oni će tražiti da se preuzmu neke obveze, principi, ali neće inzistirati na samom zakonu. To čitam između redova, dodao je Izetbegović.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.