Izetbegović: Dogovoren novi sastanak s HDZ-om, očekujem prestanak blokada

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, kazao je danas nakon konstituirajuće sjednice Predsjedništva ove stranke, da slijede novi razgovori s HDZ-om rekavši da očekuje prestanak blokada.

On je rekao da su ogromna sredstva na čekanju zbog nezavršenih procedura kada je u pitanju formiranje Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

SDA je ponovila zahtjev da se konačno završi fomiranje Parlamentarne skupštine BiH, ogromna sredstva su na čekanju. To je jedno protuustavno djelovanje koje je kažnjivo. Pozdravili smo spremnost HDZ-a da se odnosi dodatno popravljaju. Očekujemo se se konačno prestane s blokadom Federalne razine vlasti.

Također, očekujemo od njih da najavljeni materijal za izborni zakon ne bude u koliziji s mišljenjem Europske komisije i presudama za ljudska prava, ispričao je on.

Potom je govorio i o migrantskoj krizi koja u BiH i dalje traje.

Migrantska kriza prijeti da se pretvori u humantiranu katastrofu. To ne može biti problem Unsko-sanske županije, Bihaća i općina s bošnjačkom većinom, ocijenio je Izetbegović, prenosi N1.

Najavio je novi sastanak s HDZ-om za 28. listopad.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Samo izborni zakon pa onda krenutiu formiranje vlasti.Popusti li Covic prodao je sve hrvate.Jebes federaciju bez izbornog.Sada ili nikad.Ako popustimo nama je seliti.Ima ih koji bi se asimilirali npr. kao Komsic , Budimir , Cane , Jurisic itd..

  • Pa prestani sa blokadama Bakire. Do tebe je. Ti SDA i Islamska zajednica ste hrvatima nametnuli i izabrali komsica…Tu su nastale blokade, sada to isto zelite srbima. Tu srece nema Bakire…

  • Sve smo mi sami sebi krivi.Nije Bakir mom susjedu upisao 1450 dana u HVO-u, a taj isti susjed je za vrijeme rata bio u EU.Pogledajte registar i upoznajte pravo lice svojih susjeda, rođaka i ostalih ”domoljuba”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.