Izdvojit će se još 800.000 KM za branitelje i invalide

Vlada FBiH je na sjednici četvrtak donijela dvije odluke o usvajanju programa utroška i kriterija raspodjele sredstava tekućih transfera neprofitnim organizacijama, utvrđenih proračunom FBiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Prva odluka se odnosi na sufinanciranje obilježavanja značajnih datuma u iznosu od 300.000 KM, od čega je 220.000 KM za sufinanciranje manifestacija obilježavanja značajnih datuma iz razdoblja obrambeno-oslobodilačkog rata i 40.000 KM kao interventna sredstva.

Sredstva iz ove odluke bit će dodijeljena na osnovu javnog poziva, a isplata će biti izvršena jednokratno u visini odobrenog iznosa.

Drugom odlukom odobreno je 500.000 KM, od čega je 350.000 KM Fondaciji za pružanje pravne pomoći pripadnicima branitelja i 150.000 KM Zakladi za pružanje pravne pomoći pripadnicima ove populacije.

Sredstva iz ove odluke će biti korištena za pružanje pravne pomoći optuženim ili osumnjičenim braniteljima pred nadležnim sudovima, kako bi dokazali svoju nevinost.

(Fena)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.