Izdano narančasto upozorenje za Hercegovinu

Federalni hidrometeorološku zavod BiH izdao je narančasto upozorenje zbog obilnih padalina i vjetra južnog smjera.

Upozorenje se izdaje za padaline koje se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar južnog smjera se očekuje širom Bosne i Hercegovine.

Upozorenje je izdato za padavine od 10. veljače od 15:00 sati do 11. veljače do 21:00 sat. Vjetar od 10. veljače od ponoći sati do 11. veljače do 10:00 sati.

Prognozirana količina akumuliranih padalina se uglavnom kreće od 40 do 80 litara po četvortnom metru. Lokano može pasti i više. Udari vjetra južnog smjera od 50 do 70 km/h. Na planinama i visoravnima do 90 km/h.

Preporuke, mjere, prema WMO-u (Svjetska meteorološka organizacija): Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i prometnih mreža su moguće. Poremećaj u opskrbi električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uvjeti za vožnju uslijed smanjene vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila uslijed vode.

Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za ozljede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u opskrbi električnom energijom su mogući. Za sve dodatne informacije obratite se nadležnim institucijama, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.