Izbori u Mostaru: Omogućeno glasanje putem DKP-a BiH – Jabuka.tv

Izbori u Mostaru: Omogućeno glasanje putem DKP-a BiH

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na sjednici održanoj u petak usvojilo Odluku o utvrđivanju liste zemalja u kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet i iz kojih birači koji glasaju na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, koji će se održati 20. prosinca 2020. godine mogu dostaviti glasački materijal i putem diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH.

Navedenom Odlukom su obuhvaćene sljedeće države: Australija, Republika Francuska, Kanada, Republika Grčka, Kraljevina Danska, Republika Italija, Kraljevina Španjolska, Republika Poljska, Malezija, Republika Slovenija, Mađarska, Ruska Federacija, Republika Češka, SAD, Republika Finska.

Biračima koji iz navedenih država glasaju putem pošte za Gradsko vijeće Grada Mostara sada je omogućeno da svoje glasačke pakete u posebnoj koverti putem pošte dostave na adresu pripadajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u inozemstvu koja sadrži poštanski žig zemlje iz koje se glasa, a da datum na poštanskom žigu bude najkasnije 20.12.2020. godine, uz napomenu da na koverti za diplomatsko-konzularno predstavništvo BiH naznače: ”Glasački paket- ne otvaraj”.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će Ministarstvu vanjskih poslova BiH dostaviti instruktivno pismo o postupanju diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u inozemstvu u vezi sa prijemom i slanjem ovih paketa.

Bošnjaci tvrde da imaju 18 vijećnika u Mostaru, Hrvati moraju masovno izaći

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.