Izbjegnuta tragedija na stadionu AZ-a: Snažan vjetar urušio velik dio krova

Samo velikom srećom izbjegnuta je tragedija koja se u subotu dogodila na stadionu AFAS na kojemu svoje domaće utakmice igra AZ Alkmaar.

Naime, iznenada se na tribine urušio dobar dio krova. U tom trenutku nikoga nije bilo u tom dijelu stadiona pa, kada se već morao urušiti, dogodilo se to u “pravo” vrijeme dok se nije igrala nikakva utakmica niti je bilo navijača, prenose 24 sata.hr.

Prema nekim informacijama “krivac” je vjetar i njegova jačina od 100 km/h. 

Već izbio požar

AZ ovaj vikend gostuje (kod Walwijka), pa se stadion nije morao “ušminkavati”, čistiti... U tom slučaju ondje su mogli cirkulirati radnici, a, srećom, nije bilo ni turista u obilasku.

Nije ovo prvi put da se u Alkmaaru događaju ozbiljne i opasne situacije na nogometnom zdanju koje prima 17.000 gledatelja.

Prije šest godina planuo je požar u jeku utakmice Europske lige s Atromitosom. Utakmica je prekinuta u 57. minuti, gledatelji su evakuirani, a sljedećeg dana dvoboj je dovršen.

Novonastala situacija dovodi u pitanje i Alkmaarovo odigravanje uzvrata trećeg pretkola Europske lige s ukrajinskim Mairupoljem. Teško da se ovakva šteta može popraviti u nekoliko dana i dati sigurnosna garancija, izglednije je da će AZ morati tražiti privremeno utočište.

Inače, prva je utakmica završila 0-0.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.