Izašao iz popravnog doma zbog zločina pa umalo ubio ženu

Klupko zločina se počelo odmotavati kada je susjed progovorio o trgovini zlatom koju je pretučena Rabija imala s Romima iz Brčkog.

Sudac za predhodni postupak Županijskog suda u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor za Amira Radenicu (19) i Smaju Muratovića (28), oba iz Brčkog. Njih se tereti za brutalno razbojstvo koje su izvršili 2. studenoga u mjestu Rudine u općini Donji Vakuf.
– U zajedničkoj akciji uhićena su dvojica, a traga se za Admirom Osmanovićem (32) koji je u bijegu.

Za ovu trojku iz Brčkog, koja se bavila sakupljanjem sekundarnih sirovina i koja je boravila određeno razdoblje na području Donjeg Vakufa, postoji osnovana sumnja da su počinili brutalno razbojstvo nad Rabijom O. (55) iz mjesta Rudin, potvrdili su istražitelji, napominjući da su ovakvi vidovi suradnje dogovoreni prilikom nedavnog radnog posjeta ministra MUP-a SBŽ Joze Lučića i prvog policajca Brčko Distrikta Sulejmana Tukara. Najniža zajamčena kazna za djelo koje se stavlja na teret Radenici i Muratoviću je pet godina zatvora.

Podsjetimo, razbojnici su usred noću preko terase upali u kuću nesretne žene, pretukli je pa vezali te oteli oko 1000 KM i oko 300 grama zlata, koje su prodali za iznos od oko 7000 KM. Četiri dana kasnije, nju su u posljednji trenutak našli zaključanu u ostavi. Jedva je preživjela. Klupko zločina se počelo odmotavati kada je susjed progovorio o trgovini zlatom koju je Rabija imala s Romima iz Brčkog. Također, zanimljivo je spomenuti da smo i ranije spominjali Amira Radenicu koji je od 14. godine bio u popravnom domu zbog sudjelovanja u svirepom ubojstvu Jusufa Delića (69) u Maoči kod Brčkog početkom prosinca 2008., koji je iz koristoljublja zaklan i zapaljen u svojoj kući. (Večernji list)

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.