Izašao 25. jubilarni broj Dominika, lista širokobrijeških gimnazijalaca

Jubilarni, 25. Broj Dominika, godišnjaka širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića izašao je iz tiska, prvi put u svom kontinuitetu izlaženja koncem kolovoza, odnosno početkom rujna.

Razlog tomu svima nam je jasan. Stoga Dominik ima i stranice posvećene ovom virusu koji nam je svima promijenio živote, a 64. naraštaju gimnazijalaca zaprijetio uskratiti sve ono što maturantima pripada.

U školskoj godini u kojoj je sve bilo drukčije, samo je izlaženje ovih školskih novina s najdužim stažem u svojoj županiji, a vjerojatno i šire,ostalo isto. List je izašao na 84 stranice. Glavna mu je urednica maturantica, Mia Galić, a njezina je zamjenica trećašica Andrea Šakota.

Izvršne urednice voditeljice su školske novinarske sekcije, profesorice Marina Ćeškić i Blanka Kraljević. List je ilustrirala Lucija Nogalo, a naslovnu stranicu je uradila Ena Šantić. Dvadesetak gimnazijalaca sudjelovalo je u njegovu nastajanju.  I u ovom broju zadržane su rubrike po kojim je dugo prepoznatljiv kao što su: Iz razrednikova kuta u kojima su se ovaj put okušali profesori : Divna Majić, Dinko Jurić, Marija Kožul, Maja Zovko i Ivona Glavaš. Suradnik je i vjeroučitelj, fra Robert Kiš.; Predstavljamo ih s razlogom, Sve što kažemo, možete koristiti protiv nas; Predstavljeni su i neki novi klinci na maturalnom putovanju i maturalnom plesu.

Novost su rubrika crtice iz školske povijesti koju su priredile učenice: Ivana Mabić i Danijela Vukoja, te  Oni biraju- optometrija- zvanje svijetle budućnosti koju je priredila Josipa Vukoja. Janja Martinović je u rubrici Naše gore list razgovarala s enigmatom i kvizašem, Filipom Karačićem, bivšim učenikom  Gimnazije fra Dominika Mandića.

Suhoparni školski ljetopis u novom je broju zamijenila rubrika Dnevna doza škole u kojoj je također zabilježeno sve važno što se događalo u školi. Zadržan je i popis profesora i školskih djelatnika, kao i ravnateljev uvodnik, ali i laganije i zabavnije stranice. Uglavnom, po običaju Dominik sadrži ponešto za svačiji ukus.

Dominik je otpočetka želio afirmirati sve dobro i pozitivno što se događalo u širokobriješkoj gimnaziji i uvijek je davao dovoljno prostora onima koji su nastojali na svim razinama podignuti njezinu kvalitetu. U rom smislu i u ovom broju predstavljene su školske sekcije, praćena natjecanja u kojima su gimnazijalci nastupali s promjenljivim rezultatima, koliko je to u danim okolnostima bilo moguće jer je ovaj broj uglavnom rađen preko viber grupe.

Cijeli broj novog Dominika pogledajte OVDJE

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.