Izabrano idealnih 11 Premijer lige BiH: Zakarić najbolji igrač, Dudić trener sezone

Mato Stanić i Nemanja Bilbija
Sindikat profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini u proteklim danima proveo je glasovanje među igračima i trenerima Premijer lige BiH u sklopu tradicionalnog izbora najboljih pojedinaca – “Kristalnih 11”.

Glasovala je 261 osoba. Bitno je istaknuti da je uvjet bio da najmanje 20 pojedinaca iz svakog premijerligaša sudjeluje u glasovanju.

Za najboljeg golmana Premijer lige BiH u sezoni 2020/21 izabran je Vladan Kovačević (116 glasova), prvotimac FK Sarajevo. Iza sebe je ostavio prvog pratitelja, Bojana Pavlovića (FK Borac – 51 glas).

Idealnu obranu prvenstva čine Dino Ćorić (FK Borac – 84 glasa), Enes Alić (FK Mladost – 82 glasa), Hrvoje Miličević (FK Sarajevo – 162 glasa) i Slobodan Jakovljević (HŠK Zrinjski – 131 glas).

U najbolji vezni red izabrani su Samir Radovac (FK Velež – 165 glasova), Amer Hiroš (FK Mladost – Doboj Kakanj – 140 glasova) i Stojan Vranješ (FK Borac – 108 glasova), a napad je sastavljen od sljedeće trojke, Fanimo (FK Sarajevo – 169 glasova), Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski – 157 glasova) i Goran Zakarić (FK Borac – 151 glas).

Najbolji trener Premijer lige BiH je Feđa Dudić (FK Velež – 91 glas).

Najbolji bh. sudac, Irfan Peljto, ponovno je izabran na prvo mjesto izbora u kategoriji sudaca, a dobio je čak 174 glasa.

Najbolji mladi igrač Premijer lige BiH, u kategoriji najboljeg igrača do 21 godine, je Andrej Đokanović iz Sarajeva. On je dobio 166 glasova.

Premijerligaški igrači i treneri izabrali su prvotimca Borca, Gorana Zakarića (62 glasa), za najboljeg igrača ove sezone. Zakarić je iza sebe ostavio Fanima (FK Sarajevo – 47 glasova), Bilbiju (HŠK Zrinjski – 36 glasova) i Samira Radovca (FK Velež – 33 glasa) u ovoj kategoriji.

Sindikat profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine čestita našim “Kristalnim 11”, koje ćemo obići u narednim danima i uručiti prikladne nagrade. Zbog epidemiološke situacije nismo u mogućnosti organizirati manifestaciju, ali smo proveli glasanje i osigurali nagrade najboljim igračima lige. Veseli nas pozitivna reakcija igrača, jer je ovaj izbor prije svega namijenjen njihovoj promociji, rekao je Aldin Đidić, osnivač SPNBiH, prenosi Klix.

S ciljem promocije ženskog nogometa u BiH, Sindikat profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini uručit će i nagrade najboljoj trenerici Premijer lige BiH za žene, Samiri Hurem (SFK 2000 Sarajevo), te najboljoj igračici lige Ani Mariji Milinković (SFK 2000 Sarajevo).

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • kako je moguće da iz Mladosti budu dvojica u momčadi sezone a stalno se bore za opstanak..to može samo u nas….ovo ostalo je manje više u redu,možda JAKOVLJEVIĆ je ušao na ime a ne po igrama, s tim da je IKIĆ iz Širokog po meni trebao umjesto Fanima….

    • Umjesto Fanima? Pa covjek sam rastavio na proste faktore i nas i iducih par utakmica rivale. Cast Ikicu koji je odlican, ali Fanimo je klasa iznad jos uvijek. Sto se tice Mladosti, pa evo Hiros je na temelju svojih igara napravio transfer u Osijek kod Bjelice sada, mislim da je to dovoljno receno…

      • sve ok,poštujem….htio sam samo možda reći da je neko trebao biti iz Širokog(mada nisam njihov navijač) ipak se bore za evropu,dok su se ovi borili da ne ispadnu..što se tiče Mladosti za mene,kažem za mene ,je najbolji devetka Nedim Hadžić….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.