Hrvatska: Sud ga kaznio jer je nosio majicu na kojoj je bila slika marihuane

Općinski sud u Varaždinu u ponedjeljak je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donesene početkom travnja 2021. godine, kojom se 40-godišnji Varaždinac novčano kažnjava zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Kako je istaknuto u presudi, okrivljenik je “kriv što je dana 22. 12. 2019. godine oko 00:10 sati u mjestu Podevčevo, parkiralište, na sebi nosio majicu na kojoj je istaknuto tj. na kojoj je otisnuta slika lišća droge marihuane, a na koji način je isti vršio promidžbu, oglašavanje i prezentiranje droge marihuane”.

Na taj je način, stoji u presudi, prekršio članak 4. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, koji glasi: Zabranjen je svaki oblik promidžbe i oglašavanja droge i nove psihoaktivne tvari, izrade, posjedovanja, uporabe i prometa droga i novih psihoaktivnih tvari te promidžba i oglašavanje označavanjem i prezentiranje slikom, crtežom ili na bilo koji drugi način.

Sudac varaždinskog suda odlučio je okrivljenika kazniti novčanom kaznom u visini 300 kuna, a mora platiti i 100 kuna troškova sudskog postupka.

U presudi je dodatno istaknuto da će se po pravomoćnosti ove presude “crna majica s kapuljačom S veličine na kojoj se nalaze istaknuti znakovi marihuane uništiti”, javlja Varaždinski.hr.

Stranke u sporu na presudu se mogu žaliti u roku od osam dana od primitka presude.

(www.jabuka.tv | Foto: Unsplash)


11 komentara

  • DOKSU oduzimali majicu i kažnjavati čovjeka u rijeci prodajno par tona marihuane i kokaina heroina amfetamina i ostali razni. Narkotike e poseremse na lijepu našu dok kriminalci kolo vode vi sirotinje kažnjavati. A lopove nesmi te svakako ma marršš u tri pič mmatterriinneeeeeeee

  • Što nije reka da je list od industrijske konoplje, tipa one što se koristi za izaradu konape? Svima nama dobro poznata konapa koju koristimo kad vežemo kavode da rastu uz koce. Kad ziđemi zidine nategnemo njome dvi pozicije koca da ziđemo u ravnini i sve ostalo.

  • U Sloveniji možeš kupiti sjemenke kanabisa kao suvenir. A ovo sve južnije od Slovenije je brdoviti Balkan. Žao mi ovih naivaca, koji su se borili za to da Hrvatska bude država po mjeri čovjeka, pravedna i slobodna. Pri tome su zaboravili na hrvatsko poltronstvo, ljubav prema turbo folku i svemu što dolazi sa istoka od njihove braće Srbijanaca, bez kojih očito Hrvati ne mogu.
    Sve je to samo jedna loša kopija istočnih susjeda, mentalni provincijalizam i primitivizam.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.