Izabrani novi definitori hercegovačkih franjevaca

Drugog dana radnog kapitula Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije, što se održavao od 12. do 15. travnja 2016. u Franjevačkom samostanu u Mostaru, izabrani su novi definitori. Novoizabrani članovi uprave provincije su fra Sreten Ćurčić, fra Ljubo Kurtović i fra Miljenko Mića Stojić.

Iz “staroga” saziva uprave provincije ostali su fra Mićo Pinjuh i fra Željko Grubišić. Definitori će skupa s provincijalom fra Miljenkom Štekom i vikarom fra Ivanom Ševom u predstojećem trogodišnjem razdoblju voditi ovu provinciju.

Uloga definitora je zajedno s provincijalom i vikarom u vremenu između održavanja dva izborna kapitula donositi i provoditi važne odluke za franjevačku zajednicu na području ove provincije.

(Večernji list)17 komentara

 • E sad nam fra sretane odaberite gvardijana u sirokom brijegu.ovaj trenutni je ok ali je vrijeme za promjene.najbolji izbor bili biste vi.

 • Ko zivi bolje od fratara samo politicari
  A jadni narod je jadniji no ikad
  koliko sad ima Hrvata u BIH?
  Koliko ih je bilo prije rata?
  A koliko ce ih biti za 20 god?
  Sistematski nestajemo sa svete zemlje sto nam pradjedovi nasi nisu dali ni pod turskim zulumom
  Zato ja pitam ko je kriv za to?
  I ko jedino danas dobro zivi???

 • svi su oni isti: suruju s vlasti i nikad ni rijeci ne smiju reci protiv njih! A o sirotinji ne brinu! I to su mi franjevci, crkvene osobe, nasljednici Isusovi. Da se covjeku smuci!

 • Pa i fra tomislav je puno radio u svom mandatu.on sto radi radi javno i nista ne krije.puno se inace puno priča o svećenicima negativno i bez ikakvi argumenata.oni su naši duhovni pastiri i trebamo im davati podršku sto narod i čini samo mediji uvjek nekako više pišu negativno

 • Svi vi koji pljujete po našim fratrima nek vas bude sram i stid, bolje vam je da ne izlazite na ulicu s takvim stavom. Kako to naši fratri žive? Jadno i kukavno, pa danas svaka budala vozi golfa 7, nije to nikakav pokazatelj. Oni su materijalno siromašni ali su bogati duhom, pa kod koga se ispovjedate, ko vam blasiva kuće, ko moli za vas po cijele dane? Okanite se drugih, svi vi isfrustrirani maloumnici!

 • za onog “za sve”.
  Dobro ti rece onaj: sto ne ides ti u fratre kad su tako dobri? I masno oni naplate, krstenja, pricesti, krizme, vjencanja, o sprovodima da i ne govorim. A tek 33 mise za pokojnika. Da mi je samo znati kad oni reknu te 33 mise? Za 33 godine! Znaci da ne trebamo 33 godine placati mise za svoje pokojne. Tako bi trebalo biti, a na zalost nije. A ja vozim staru Skodu, a ti meni pricas o Golfu sedmici, djubre jedno tajkuznsko!A svaki fratar ima najmoderniji mobitel, laptop ili racunalo i odlicna auta. Je li to prosjek ljudi u Hercegovini???Bijedo ljudska, kako te nije sram braniti ih kad su se pretvorili u bogatu i bahatu oligarhiju koja daje punu podrsku svakoj vlasti koja dodje umjesto da budu uz narod. I zive na grbaci naroda, a nikad nisam cuo da su pomogli ili pomazu neku sirotinju. Budi objektivan i govori istinu. Svaka cast izuzetcima, ali ja ih ne znam puno takvih. Postali su obicni bakonje s velikim trbusima i jos vecim hedonistickim zeludcem! Amen!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.