Iz širokobriješkog Crvenog križa mole poslodavce da puste djelatnike na akciju darivanja krvi

Crveni križ Široki Brijeg u četvrtak, 25. kolovoza od 9.30 do 11.30 sati u restoranu ”Kod Čolića”, organizira dobrovoljnu akciju darivanja krvi.

Bit će to šesta akcija na području Širokog Brijega u 2016. godini.

”U ovih šest akcija naši Širokobriježani pokazali su izrazitu humanost i solidarnost što pokazuje i primjer samoorganiziranja mladih u hitnim situacijama kad je našim sugrađanima bila hitno potrebna krv”, izjavili su za portal Jabuka.tv iz Crvenog križa Široki Brijeg.

Vrijedi istaknuti da je po Zakonu o radu FBiH (članak 53., stav 4.) navedenog tvrtka zaposleniku koji daruje krv dužna dati najmanje jedan plaćeni slobodan dan.

”Molimo voditelje naših tvrtki da se djelatnicima – darovateljima omogući dolazak na akcije darivanja krvi, jer svi konačno moramo biti svjesni činjenice da je krv jedini lijek koji je nezamjenjiv i nemoguće ga je proizvesti na bilo koji drugi način”, apeliraju iz Crvenog križa.

Potrebe za krvlju i krvnim pripravcima su svakodnevne. Svatko od nas se ponekad u životu može naći u situaciji da mu je krv potrebna, a izdvajanjem malo vremena možete sudjelovati u spašavanju nečijeg života bez štete po vlastiti.

”U jedinstvu mnogih je snaga koja čini dobro. Doprinijeti tome dužnost je svakoga od nas. Darovati krv je darovati poklon koji život znači, a spasiti život je više nego dužnost svakog pojedinca. Molimo sve zdravo sposobne mještane svih mjesnih zajednica da se u ovu, a i buduće akcije odazovu u što većem broju”, izjavili su iz širokobriješkog Crvenog križa za portal Jabuka.tv.

Preostale su još dvije akcije na području Širokog Brijega ove godine: akcija u Uzarićima i akcija za učenike i studente u prostorijama srednje škole.

”Tijekom akcije darivanja krvi molimo sve koji se odazovu da popune anketni listić kako bismo darovatelja mogli uvesti u bazu podataka. A posebno je bitno unijeti iz knjižice točan broj darivanja krvi, jer s 10 darivanja krvi darovatelj ostvaruje pravo na premiju zdravstvenog osiguranja i zahvalnicu”, objašnjavaju iz Crvenog križa.

”Naše akcije su planirane i svi koji su zainteresirani mogu nas pozvati na broj 063 446 929 – Crveni križ Široki Brijeg”, dodaju iz Crvenog križa Široki Brijeg koji ove godine slavi 70 godina postojanja.

Na kraju su uputili zahvalu svima koji su pomogli i doprijenili održavanju u uspjehu akcija, a pri tome ističući važnost medija, škola, mjesnih zajednica, javnih ustanova, tvrtki i župnih ureda. Kao i sve dosadašnje, i ova akcija će biti održana pod pokroviteljskom Ureda gradonačelnika grada Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

    • Vjerovatno sto covjek odnosno gazda samoincijativno hoće pocastit sve darivatelje,koda je bitno gdje je,hoce li se ikad ove zadrte babe iz ovog Sirokog naucit pameti

  • Ne dajte im slobodno, em što ih iskorištavate ko robove i ne date im poštenu plaću još bi da ih pustite na darivanje krvi. Ne može i ovce i novce. Neka plate oni firmi dnevnicu pa neka idu. Uvedimo rad nedjeljom. Neka sve firme rade 0-24. Ukinimo godišnje odmore, to nikome ne treba

  • radnik treba dat 5(pet) litara krvi,ali da predstavlja svoju tvrtku,da se vidi čiji radnik može najviše dati krvi,da bi se mogao hvaliti njegov gazda,recimo ima 5(pet) dana godišnjeg a može dati 5(pet) litara krvi,da mu je loše ne bih mogao toliko dati!

Komentiraj: