Iz Puringaja i dijela naselja samo preko Vagana mogu u Široki

Nakon što su proteklih tjedana bageri “boravili” u središtu Širokoga Brijega, jučer su započeli kopati dionicu prema Duhanskoj stanici. To su jučer osjetili i vozači koji dolaze iz naselja Njivica, ali i iz većeg broja sela (Dobrkovići, Crnač, Izbično…). Zapravo, svi oni su privremeno odsječeni od središta grada.

Samo preko Trna

– Zbog izvođenja radova na izgradnji kanalizacije, na dionici od Trga širokobrijeških žrtava (od križa) do Duhanske stanice je na snazi posebna regulacija prometa u središtu Širokog Brijega. Promet je preusmjeren preko Puringaja i Vagana na Trn i regulirat će se privremenom signalizacijom i uz regulaciju prometne policije, priopćili su iz Ureda za informiranje. Kako tvrde iz Službe za gospodarstvo, obnovu i razvitak, uzeta je kratka dionica, od mosta do skretanja na Puringaj, s ciljem kako bi se u što kraćem roku završila ova dionica i omogućilo promet kroz grad. Prema njihovim tvrdnjama, na ovoj dionici, ako ne dođe do većih problema, zadržali bi se tek nekoliko dana, točnije, vjeruju da bi se krajem tjedna pustila u promet ova dionica, naravno dijelom ulice. – Nakon ovoga, dolazi na red najteža dionica. Zbog konfiguracije terena, na dijelovima oko Duhanske stanice, kopat će se kanal dubine i veće od četiri metra. No, važno je istaći da poslovi idu planiranim tempom i ako ne bude većih problema, koji uvijek u ovakvim situacijama mogu iskrsnuti, kanalizacija će biti dovršena na vrijeme – tvrdi načelnik općine Miro Kraljević. Kako tvrdi Kraljević, tijekom dosadašnjih izvođenja radnji sve je proteklo u najboljem redu.

Ideje za nova rješenja

– Policija je obavljala svoj posao, a građani su bili strpljivi i vladali se po uputama. Moram istaknuti da smo tijekom ovih radova, dobili i neke nove ideje za i rješenja za buduću regulaciju prometa kroz naš grad – dodaje Kraljević. Projekt “Vodoopskrba i sanitacija u FBiH” je trenutačno najveći i najznačajniji projekt za komunalnu infrastrukturu, kako u Širokom Brijegu, tako i FBiH, ali i u cijeloj BiH. Za projekt izgradnje kanalizacijskih kolektora odobren je kredit od 5,828.000 KM, s rokom otplate 25 godina i početkom otplate šest godina nakon realiziranja kredita. Općina Široki Brijeg će uz realizaciju kreditnog aranžmana dobiti grant sredstva Europske komisije (IPA fond) u iznosu od 2,500.000 KM, piše Večernji list.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.