Iz NASA-e stigla fotografija sa 100 milijuna zvijezda i 1,5 milijardi piksela!

Teleskop Hubble fotografirao je do sada najkvalitetniju fotografiju galaksije Andromeda, a da bi se izložila potrebno je čak 600 HD televizora!

NASA i Europska svemirska agencija fotografiju su objavile jučer, a sastoji se od 1,5 milijardi piksela u kojima je sadržano 100 milijuna zvijezda i tisuće skupova zvijezda, a na fotografiji je uočljiv i dio galaktičkog diska koji se rasteže do 40.000 svjetlosnih godina.

Za obradu su korišteni crveni i plavi filteri, a izvršeno je 7.398 ekspozicija koje prikazuju Andromedu u prirodnom svjetlu. Galaksija je fotografirana kroz objektive koji detektiraju ultraljubičasto, vidjivo i infracrveno svjetlo.

Andromeda, koja je poznata i pod imenom Messier 31 ili jednostavno M31, spiralna je galaksija koju čini više od trilijun zvijezda, a od Zemlje je udaljena 2,5 milijuna svjetlostnih godina.

Bolje fotografije tijela kao što su galaksije znanstvenicima omogućuju jače identificiranje i interpretiranje svjetla.

Kliknite na ovaj link i pogledajte koliko fascinantno izgleda ova fotografija.

(Zimo.co)1 komentar

  • ko zna kolko ih živi gore i zajebavaju ih političari poput naših .Možda im je još gore nego nama , ali teško da u cijelom svemiru ima toliko nekvalitetnih, neobrazovanih političara oji su nekim čudom zalutali u vlast . imena ni ne treba nabrajati zna ih svak. Posljedice njihovih gluposti i korupcije osječamo svaki dan na svojim plećima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.