Iz kompanije Stanić optužuju FTV da ”truje” javnost i stvara nacionalnu netrpeljivost

Iz kompanije Stanić uputili su apel medijima, nadležnim državnim institucijama, predstavnicima EU u BiH i veleposlanicima, u kojemu upozoravaju na težak period kroz koji prolazi ova tvrtka.

Kako navode u priopćenju, ova najstarija privatna kompanija u BiH u svojih 32 godine postojanja nije prolazila kroz teži period (što se tiče medija) iako su im ”poslovni rezultati najbolji u ovom periodu od osnivanja firme i broj uposlenih rekordan od kad postojimo”.

Kao razlog slanja apela navode kako Federalna televizija u središnjem Dnevniku iznosi neistine u vezi tvrtke Feroelektro. Iz kompanije Stanić optužili su FTV da ”truje” javnost i stvara nacionalnu netrpeljivost.

”Iako je Kantonalni Sud presudio oduzimanje Feroelektra, a uloženom Revizijom odvjetnika i pravnom analizom CMS – Reich Rohrwig Heinz potvrdio šta je sve u presudi urađeno suprotno Zakonima i standardima, a sama Federalna televizija u svom programu (u novijim događajima) potvrdila izjavom premijera da je to greška ministara Vlade Federacije BiH i dalje su laži i teške optužbe o Stanićima glavna vijest u Dnevniku FTV-a. Ovdje ističemo da su sve neistine iznesene slobodnom voljom i bez ijednog dokaza”, navodi se u priopćenju iz kompanije Stanić.

Iz Stanića tvrde kako na ovaj način pokušavaju da ukažu ”na laži koje iznose Federalna Televizija (FTV) i ovim putem skrećemo pažnju da oni i dalje centralni dio informativnog programa –Dnevnik, koriste za iznošenje neistina”.¸

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Proudbaška i balijska televizija,mrzitelji svega hrvatskog ,da ste balijska firma
    onda biste mogli što god hoćete,zato mi tu balijsku bagru i nećemo plaćati.

    Posebno pro komunističke ,elma kazagić,duška jurišić i ona debela bula sa mreže.

    Stanići da ste poturice ko i oni ni po jada..

Komentiraj: