Iz Granične policije BiH otkrili koliko su droge oduzeli za šest mjeseci 2019

Granična policija BiH u prvih pola godine zaplijenila je gotovo 38 kilograma marihuane, oko 200 grama heroina i manje količine kokaina i speeda, rečeno je u ovoj policijskoj agenciji.

Iz Granične policije su podsjetili da je 4. svibnja na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška spriječeno krijumčarenje 26,8 kilograma marihuane, koja je otkrivena u “mercedesu” hrvatskih registarskih oznaka na izlazu iz BiH.

Priveden je državljanin BiH i Hrvatske, a na teret mu je stavljeno kazneno djelo neovlašten promet opojnim drogama.

Krijumčarenje marihuane spriječeno je i 7. lipnja na području Gacka kada je kontrolom vozila “passat”, crnogorskih registarskih oznaka, otkriveno 10 kilograma zapakiranih u 12 paketa i skrivenih ispod sjedišta i u branicima. Protiv državljana Crne Gore podnesen je izvještaj Tužiteljstvu BiH.

U Graničnoj policiji su naveli i slučaj od 19. lipnja kada su na izlasku iz BiH, na graničnom prijelazu Zvirići, od državljanina Danske oduzeli 200 grama heroina, koji je bio skriven na više mjesta u Chevroletu, hrvatskih registarskih oznaka.

Među značajnim pljenidbama je i ona od 27. siječnja kada je privremeno oduzeto 1.500 tableta apaurina, pronađenih u autobusu na graničnom prijelazu Gradiška, zbog čega su privedene tri osobe.

Iz Granične policije su napomenuli da su u prvih šest mjeseci ove godine evidentirana 42 kaznena djela i prekršaja u vezi s opojnim drogama.

Nadležnim tužilaštvima u BiH podneseno je 37 službenih izvještaja i prijavljeno 46 osoba, od kojih su 42 državljana BiH, te po jedan državljanin Crne Gore, Austrije, Slovenije i Irana.

(Srna)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.