Iz EUFOR-a objasnili zašto njihova oklopna vozila kruže ulicama u BiH

Iz misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini objavili su video u kojem su objasnili zbog čega je potrebno koristiti oklopna vozila u gradskim sredinama.

Podsjetimo da je u posljednje vrijeme bilo primjedbi, prvenstveno iz entiteta RS, zbog toga što se EUFOR-ova vozila često mogu vidjeti na gradskim sredinama.

EUFOR održava širok spektar vojnih sposobnosti. Kao dio toga, imamo veći broj lakih oklopnih transportera. Laki oklopni transporteri kao što su ovi su uobičajena prijevozna sredstva za vojno osoblje, navode iz EUFOR-a.

Kako ističu, iako trenutno nema operativnih zahtjeva za korištenje ovih vozila, važno je da se ta vozila redovno voze zbog njihovog održavanja.

To također pomaže našim vozačima da se upoznaju s okolinom, rekao je kapetan Seamus Shannon, glasnogovornik EUFOR-a.

(www.jabuka.tv)

27 komentara

  • Znači da vježbaju vozače,jer u svojoj zemlji to neće. Tako vozači su čovjeku pred njegovom kućom usmrtili dvoje djece.

  • Ma ovo je sve bezveze ,sire paniku i strah medu ljudima bez potrebe ,sve i da dode do rata ,ja ne znam da bi itko ratovao za ovakvu bih …svacija a nicija..tko je bio u domovinskom ratu i prosao to zna da nije nimalo lako bilo ….mnogi od njih imaju psihičke ali i fizicki posljedice samo god dana tko je bio duze da ne kazem kakve imaju oni koji su bili i duze …i sad pola njih nema nikakvih prava ni mirovine ,ali zato ovi koji nisu dana bili u ratu imaju sredene invalidske mirovine tuga i nepravda ,takvih je u Sirokom dosta ,ta nije dzaba Siroki bio udbaskih grad ,Gorankici , Čolaci,Galici sve su to udbaske obitelji vecinom i dan danas ….nepravda i veze vladaju ,sve se sreduje skolovanja na fakultetima ispiti i ovdje u nas ali i u RH ,tko ima para i veze moze svojoj djeci srediti fakultet u RH nazalost to je nepravda velika ….tako da ni RH nije sto je nekad bila ,danas imamo nekompetentne ljude na funkcijama doktore opce prakse koje ne znaju sicitat nalaz ,pravnike koji ne znaju slucaj rijesit ,inzenjere koji ne znaju nista sracunati pogotovo ovi mladi ,straiji ljudi znaju vecinom…pogledajte u nas dom zdravlja i sve vam je jasno ,svakako na medicinu ,stomatologiju idu vecinom djeca od uhljeba i HDZ ovaca preko veze ,svakog koje znam na tim su fakultetima…vidite sta nam rade lokalne gazde ,ratni profiteri ,sefovi i kako iskoristvaju radnike … sirokobrijezani su vecinom velike sponzoruse ,i staro i mlado ,gledaju kako se dobro uhljebit ,kako se dobro udat i ozenit ,kakva ljubav ,postenje toga nema ta vecina ih je u partiji HDZ i staro i mlado ovi koji nisu dio te partije trpe takve nepravde i oni i njihova djeca ,za mene je to posten covjek koji nije dio te partije a takvih je malo po Sirokom i to malo se ne cijeni uzas ,nepravda i tuga vlada ovim Sirokom a narod je ovdje pun zlobe i zavisti neke ,zato nas vani i ne vole pogotovo sa Sirokog ove….ovo je istina pa vi kazete st hocete …svakako ovo vrijeme u kojem smo nije dobro inflacija ,kriza ,rat ne znam ali nije .

  • Nema korist samo napadat hdz i uhljebe. Pripametimo se malo i mi.
    Nemojte kupovati u ljekarnama doktora i farmaceutkinje koji su na ukradenim siframa zaradili stan i jos 2 ljekarne. Ne kupujte pa cete vidjeti kuda ce onda. Tako se svemu moze stati na kraj samo polako.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.