Ivo Sanader o arbitraži : “To je čisto otimanje hrvatskog teritorija”

Bivši premijer Ivo Sanader komentirao je gubitak Piranskog zaljeva. On je u Dnevniku Nove TV rekao kako je isti sporazum bio njemu ponuđen, ali ga je odbio potpisati. No to je, kako kaže, tri mjeseca nakon njegove ostavke napravila Jadranka Kosor.

“Hrvatska se nalazi u jednom jako opasnom trenutku. Ovo je nakon završetka rata 1995., odnosno 1998. godine kad smo reintegrirali Podunavlje mirnim putem najozbiljnija situacija s kojom se Hrvatska suočava. Zato apeliram na sve, nije vrijeme bilo koga kritizirati, ni aktualnu vladu ni Milanovićevu vladu, ako netko iz opozicije ima nešto reći Plenkoviću, neka mu to kaže.

A ne da kritikama slabe njegovu poziciju u inozemstvu”, rekao je Sanader.

“Ovaj sporazum kojeg je potpisala Kosor je bio meni ponuđen, ja ga nisam želio potpisati jer sam znao da nudi više Sloveniji. To je čisto otimanje hrvatskog teritorija.

Meni je Pahor rekao tada da nam neće deblokirati proizvode, to su bili pritisci, neki snažni lideri iz EU su govorili da imamo puno mora pa zašto ne bi dali Sloveniji. To su bili smiješni argumenti, nisam pristao i dao sam ostavku. Moja nasljednica je nažalost to napravila.

Ja nisam ostao jer su moji najveći planovi bili ulazak u NATO i EU. U NATO smo ušli 2009. godine”, rekao je Sanader.

Osvrnuo se i na današnje njemačko priopćenje u kojem sugeriraju Hrvatskoj da poštuje odluku.

“Dva su moguća obrazloženja. Ili njemačka ne zna da je Arbitražni sud kompromitiran. Ja očekujem da će naša vlada snimku s prijevodom poslati Merkel.

No, ako Nijemci to znaju, a mislim da znaju, onda treba vidjeti koji su razlozi za ovo priopćenje”, kaže Sanader.

Za cijelu ovu situaciju krivi Jadranku Kosor.

“Kosor je išla s tezom da je deblokirala pregovore koje ja nisam mogao deblokirati. Milanović je dobro reagirao. Kad su službe otkrile svu aferu, momcima u službama svaka čast, Milanović je u saboru rekao da se izađe iz sporazuma i to je učinjeno.

Ja taj sporazum nikad nisam ni prihvatio. Plenkovićeva vlada radi kako treba napraviti, ona putem diplomatske mreže objašnjava da je sud bespovratno kontaminiran”, rekao je Sanader.

“Moramo napraviti jednu simboličnu gestu. Još uvijek na ulazu u Trakošćan stoji spomen ploča na potpisivanje sporazuma Pahora i Kosor. Mi smo jedina zemlja koja slavi poraz, predlažem da se ta ploča makne”, rekao je Sanader.

Daleko od javnosti

Sanader se posljednjih godina udaljio iz javnosti, a uglavnom se bavi pripremom ročišta za nekoliko procesa.

U travnju je, nakon četiri godine suđenja, nepravomoćno osuđen na 4 i pol godine zatvora zbog optužbi da je primio 17 milijuna kuna mita nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja, na čijem je čelu bio Petar Čobanković, 2009. kupilo zgradu u Planinskoj ulici od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića. Kako je osuđen na kaznu manju od pet godina Sanader neće u zatvor dok presuda ne postane pravomoćna, prenosi Dnevnik.ba.

Sanader mora vratiti 17,4 mil kn u proračun u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

Osim toga, u tijeku je ponovljeno suđenje Sanaderu u slučaju Fimi- media.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

 • Stoka izdajnička i lopovska…Tko skresa hrvatima dijaspore mandate u Hrvatskom Saboru.Više mandata ima Pupovac i srbi nego sva hrvatska dijaspora.Zbog ovoga kriminalca i sličnih njemu izdajnika…On ima obraza nešto komentirati…Milanović i Račan su za ovog domoljubi…

 • kad čovik vidi onu ljudsku gnjidu i moralnu ništicu Gordana Jandrokovića, koji je prvi predsjednik Sabora , onda se mora uhvatiti za glavu. On je zajedno sa Jacom Kosor , te nesretne 2009 godine potpisao sporazum kojim Hrvatska država gubi svoje vjekovno ozemlje , to jest dijelove mora u Savudrijskoj Vali.
  Sinoč u emisiji Otvoreno akademika Davorin Rudolf otvoreno govori kako ih je više puta kroz zadnjih osam godina (od 2001-2009) upozoravao da je sporazum počet s Račanom i potpisan sa Slovencima itekako štetan i opasan po Hrvatsku. Ta komunistička i hadezeova tehnomenagerska banda zajedno su u dilu trgovali hrvatskim morem i hrvatskim ozemljem a sve za račun nekih europskih interesnih lobija pa čak i država koje su u tom vidjele šansu da naštete i napakoste Hrvatskoj.
  U cijeloj ovoj tužnoj i sramotnoj predstavi bivši premijer Sanader je potpuno u pravu. Ma koliko ga mi naoadali i optuživali za lopovluk, činjenica je da mu sud ništa nije mogao dokazazi od onog što su mu smjestili i krepani Račan, Burduš Mesić i ofucana Jaca.
  Činjenica jest da premijer Ivo Sanader nije htio potpisati taj sramotan veleizdajnički dokument štetan po državu Hrvatsku i odmah je bio prisiljen dati ostavku na mjesto premijera a odmah potom po nalogu Njemačke i njene obavještajne službe BND, KRENULA JE NEVIĐENA HAJKA NA NJEGA iz diplomatskih krugova više država zapadne Europe i SAD-a.
  Tretirali su ga zbog nepotpisivanja sporazuma štetnog po hrvatske nacionalne interese kao najvećeg kriminalca u Europi i bio je jednostavno divljač koju je mogao odstrijeliti tko god je htio.
  Ivo Sanader pokušao je otići i otišao je u SAD, jer je mislio (naivno) kako će mu oni pružiti zaštitu pred progonom raznih europskih tajnih službi i njihovih diplomacija.
  SAD, ne samo što ga nisu zaštitile, nego su mu otvoreno rekli da će biti uhićen i izručen Hrvatskoj kao kriminalac,ako se sam (dobrovoljno))ne vrati u Hrvatsku. Tako je bivši premijer Ivo Sanader ispao žrtveni jarac u igri koju su mu od početka dvijetisućite godine namjestili Račan, Mesić, Mesićev zet-direktor Ine T.Dragićević i ostalo obavještajno podzemljarska interesna skupina špijuna raznih zapadnih zemalja na čelu sa SAD-om.
  U igri oko INEsve je već bilo davno odrađenO PRIJE KRAJA ovlasti Ive Sanadera, on je samo trebao biti i ispao je žrtveni jarac u cijeloj smišljenoj i opakoj igri oko otimačine INE iz hrvatskih ruku.
  U očima prosječnog hrvatskog čovjeka danas je Ivo Sanader običan profiter i kriminalac , dočim se pravi krivci ni danas ne znaju. Oni se iza kulise dobro maskirani i zaštićeni smiju i sustavno urušavaju ekonomsku perspektivu RH, dajući i rasprodajući sve što vrijedi u ruke stranih banaka, interesnih lobija i političkih spletkaroša. Na čelu tih lobista koji su opljačkali i pokupovali sve što vrijedi u Hrvatskoj uglavnom se nalaze institucije i banke u vlasništvu i političkom zagrljaju Njemačke, SAD-a, i Velike Britanije.
  Pod njihovom (ne)vidljivom i moćnom upravljačkom rukom u Hrvatskoj se otima i kupuje pod sumnjivim ugovorima i daleko ispod cijene -sve što iole vrijedi u zemlji Hrvatskoj.
  Samo naivni i lakovjerni Hrvati misle kako su nam Švabe i Njemačka država prijatelji. Oni isto sudjeluju u otimačini hrvatskih dobara i ozemlja, kao i Sjedinjene Američke Države ili London, To jest Velika Britanija.
  Svima njima Hrvatska Država je neželjeno dijete koje nikad nisu ni željeli. Sve su učinili da JNA, zajedno sa Miloševićem i njegovim velikosrpski projektom SANU-a, STVORI GENOCIDNI plan stvaranja Velike Srbije na ozemlju Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
  Kad im to nije uspjelo ratnim putem(barem kako su im to odobrili zapadni nalogdavci s ciljem stvaranja nove krnje Yugoslavije) onda su Hrvatsku državu nastojali potkopati iznutra i tu im je plan uspiO GOTOVO STO POSTO.Tuđmana i Šuška su spremili u grob po hitnom postupku raznim vrstama trovanja i zračenja koje će medicina tek u doglednoj budućnosti priznati. SAD zasad čini se ,još se o tom ne smije govoriti.
  Uz cijelu svitu hrvatskih izdajica i prodanih duša , koje danas mirno žive u RH I čak obnašaju izuzetno visoke političke položaje i jedan Antun Gustav Matoš bi ponovno nakon stotinjak godina bolno zavapip;objesiše mi moju Hrvatsku o štrik kao najvećeg lopova i ona se njiše i viseći klati.
  Toliko izdajica kao u Hrvatskoj vjerojatno nema ni u jednoj zemlji svijeta i još k tome kad se pridoda da nakon veleizdaje i lopovluka mirno tu žive, smiju se i rade praveći nas budalama i sljepcima bez očiju.
  Sada je posve razvidno svakom iole načitanom i sposobnom sabrati koliko je dva plus dva , zašto se onaj politički klaun iz HDZ-a ,Jandroković uporno smješi i smjenjuje jednog po jednog vladfara HDZ-a , a on uvijek ostaje na istom mjestu,nedodirljiv i još gorljivo napreduje.
  Očito ga nagraduju stvarni vladari Hrvatske iz sjene kao slugu podobnog i slugu podmitljivog koji će uvijek biti vjera gospodski psić koji kupi mrvice sa stola debelo potkoženih mu gospara iz Brussela, Londona, Berlina i ponajviše Washingtona.
  Toliko doista ne imade škuda koliko Hrvatska imade Juda!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.