Ivica Todorić u prošloj godini zaradio 7,5 milijardi KM

Koncern Agrokor najveća grupacija u Hrvatskoj a i u regiji, vlasnik Ledo, Zvijezda, Jamnica, Jana, Sarajevski kiseljak, Konzum, Belje, Margo, ABC, Dijamant i mnogih drugih nama dobro poznatih brendova, u 2011. godini je ostvario prihode od prodaje od 29,05 milijardi kuna ili oko 7,5 milijardi KM, što je u odnosu na godinu prije povećanje od 9,4 posto.

Pritom je koncern ostvario dobit od 195,14 milijuna kuna, što je povećanje u odnosu na 2010. godinu. Agrokor, čiji je većinski vlasnik Ivica Todorić sa 91,67 posto (8,33 posto drži EBRD), prošlu je godinu završio sa 55 kompanija u grupaciji, doznaje Poslovni Dnevnik.

Analizirajući Agrokorove prihode od prodaje za prošlu godinu (koji su usporedbe radi jednaki četvrtini budžeta Hrvatske), najviše se odnosi na maloprodaju i veleprodaju – 22,8 milijardi kuna. Djelatnost proizvodnje i distribucije hrane lani je ostvarila prihode od prodaje od 11,3 milijarde kuna. Pritom se 20,6 milijardi kuna od ukupne prodaje Agrokora odnosi na Hrvatsku, a 8,46 označava prodaju u inozemstvu.

Agrokor je lani, kako se navodi u financijskom izvještaju za prošlu poslovnu godinu, dovršio preuzimanje trgovine Slobodne Dalmacije (distribucija i kiosci koje je kupio od EPH) preko svoje kompanije Tisak, i to za ukupno 118,5 milijuna kuna “plaćenih u cijelosti u novcu”.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

4 komentara

  • U naslovu piše da je zaradio 7,5 milijardi KM,a koliko ja znam promet i zarada nije isto,je mozda zaradio oko 20 milion akuna, ai to je varka jer su neki dan objavili nova zaduzenja kod banaka za 300 miliona eura,pa izdaju obveznce pa bih mogli podmiriti dug,to koliko je on zaradio nezna nitko na ovoj planeti nego sam on…upamtite to mozda to je stvarno 7,5 milijardji,a mozda je firma u totalnom zaduzenju

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.