Ivica Todorić izašao iz Remetinca

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u utorak oko 17 sati izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je smješten nakon što je 7. studenoga izručen Hrvatskoj.

Nakon izlaska iz zatvora Todorić je u pratnji supruge ušao u automobil i nije davao izjave.

Obrana Ivice Todorića uplatila je jamčevinu od 7,5 milijuna kuna na račun suda. Nakon završenog ročišta koje je održano u 15 sati, odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković potvrdili su da njihov klijent izlazi na uvjetnu slobodu.

Na novinarsko pitanje tko je prikupio novac za jamčevinu odvjetnica Sloković je tek kratko komentirala da nije bilo lako, da su prijatelji skupljali jamčevinu tri dana.

Todorić mora dati obećanje da neće bježati, a osim potvrde o uplaćenom jamstvu, izrečene su i mjere opreza, odnosno bit će mu oduzeta putovnica i dobit će zabranu napuštanja Zagreba. 

Izlazeći iz zgrade suda odvjetnica Jadranka Sloković novinarima je kazala da je jamčevina stigla te da je sudac istrage ukinuo istražni zatvor, uz određene mjere opreza. „Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dozvole suda i to je to”, kazala je odvjetnica, dodajući da će Todorić danas izaći iz zatvora u Remetincu gdje se nalazi od izručenja Hrvatskoj.

Sloković nije željela otkriti tko je dao novac za jamčevinu. Ipak, kazala je da sud zna tko je uplatitelj.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić kazao je da Todorić na ročištu upozoren da, ukoliko bude prekršio dio mjera opreza, jamstvo pripada državi, a on se vraća u istražni zatvor. Na pitanje zna li tko je uplatitelj jamčevine Devčić je kazao da je za sud relevantno samo da je novac položen.

Todorića su nakon ročišta vratili u Remetinec, gdje se razdužio te je pušten na slobodu.

Zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora Todorić je osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Todorić: “Ne znam tko je platio, možda je moj bratić dao nešto”

(Hina) 


3 komentara

  • Treba ga pljunit u facu a one sto su mu omogucili da uzima zito dozivotna robija,kako su mu mogli dodjelit Otok bez koncesije,Kamp Zivogosce Blato Dol bez koncesije.U stvari ko je on i ciji je on covik tko su ljudi koje je postavio da upravljaju njegovom imovinom.Kako je preko svojih BiH partnera kupovao atraktinve parcele po Jadranskoj obali tko je vl. lovista i tko su mu ortaci u tim zamrsenim poslovnim spletkama,

    3
    1
  • ja— ti bi vješao pa sudio tko mu je to dozvolio neki jataci njih treba suditi a ne njega što bi dali i g…ce za samo da nešto ušićare a ne gledaju koliku štetu naprave a kome narodu njih treba jer su veći neprijatelji za narod od nekih što ih prozivamo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.