Ivanišević prvi put progovorio nakon razlaza s Đokovićem

Rastanak najboljeg tenisača Novaka Đokovića i hrvatske sportske legende Gorana Ivaniševića trenutno je glavna teniska tema.

Đoković trenutno trenira u Monte Carlu i službeno nema trenera, iako s njim uoči Mastersa trenira Nenad Zimonjić. Ivanišević je preporučio Đokoviću da uzme nekada najboljeg svjetskog tenisača u parovima.

Mediji su pisali kako je došlo do zasićenja između njih dvojice pa su odlučili krenuti svatko svojim putem nakon što su zajedno osvojili čak 12 Grand slamova. Spekuliralo se da će novi Đokovićev trener biti Nenad Zimonjić, a ponudio mu se i Jimmy Connors.

Ne znam koliko će još Novak igrati, ovisi o njemu, ali mislim da je u ovom trenutku sa savršenom osobom – Zikijem. On je moj veliki prijatelj, prošli smo puno toga, volim ga, veliki je teniski stručnjak. Ipak, najvažnije u cijeloj ovoj priči je da on poznaje Novaka, rekao je Ivanišević u razgovoru za Sport Klub.

Novaku sad ne treba novi trener, dok bi ga upoznao, on (Novak) bi poludio nakon deset dana, a taj trener bi se pitao što se događa. Moja teorija je da Balkanac može trenirati svakoga, ali samo osoba s ovih prostora može trenirati Balkanca. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro radio s njim jer je on teniski vrlo inteligentna osoba. Puno mu je pomogao.

Ziki i ja smo se čuli, razgovarali smo i prije nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki savršen za Novaka. Može mu pomoći i u tenisu, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugačijim pristupom, što će za Novaka biti osvježenje. Ziki poznaje Noletov mentalitet, zajedno su bili u Davis Cup momčadi, Ziki je bio i izbornik, smatra Ivanišević.

https://www.jabuka.tv/goran-ivanisevic-vise-nije-trener-novaka-dokovica/

(www.jabuka.tv | Foto: SportKlub)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.