Ivaniš: Tražiti od pape da opozove biskupe koji zagovaraju ustaške pozdrave

Počasni predsjednik Primorsko-goranskoga saveza (PGS) Nikola Ivaniš izjavio je u ponedjeljak kako bi hrvatska Vlada od pape Franje trebala zatražiti da biskupe koji potiču da se pozdrav “Za dom – spremni!” uvede kao službeni pozdrav u Oružanim snagama Republike Hrvatske (OSRH) ukloni iz crkvenog i javnog života,

Hrvatska mora tražiti intervenciju Vatikana i njegovih ustanova jer je “ponašanje Crkve u Hrvatskoj eskaliralo do te mjere da se ona pokušava miješati u izvršnu vlast i politiku što sigurno nije njezin posao, izjavio je Ivaniš na konferenciji za novinare.

Vlada i Sabor trebaju tražiti od Vatikana “da povede računa o tome što rade njegovi predstavnici ovdje”, rekao je Ivaniš ocjenivši kako inicijativa da se pozdrav “Za dom – spremni!” uvede u OSRH sramoti Katoličku Crkvu i hrvatsku državu, prenosi Hina.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

8 komentara

  • Svaka li budala i probisvjet građansko komunistički misli da može papi zapovjedati što treba činiti s biskupima.Hrvatskim biskupima, svete Crkve Rimske. Svaka hulja i bitanga , nekog beznačajnog protukršćanskog , bezbožnog ,ateizmom prožetog pokreta misli da može papi Franji novinskim dekretom narediti ;sjeci!Sjeci biskupske i kardinalske glave,kao što smo ih mi bezbožni titini komunisti i krvoloci godinama sjekli. Kao što smo ih mi desetljećima tamničili i uhićivali. Mučili i vješali.Klali i zatukli. Smicali i iz ovog svijeta živih u svijet mrtvih ih micali.Takvi zagovornici tobožnjih prava na demokraciju, zapravo su najgori primjeri ubojica i nedemokrata. Titinih ubojica i sljedbenika suđenja po kratkom postupku..Onako kako ih je naučio drug Tito i partija ,,,Ubojice ostaju ubojice i protivnici Crkve, pa ma kakva sve vremena dolazila i mjenjala se …stoka komunistička uvijek ostaje stoka..bolje rečeno partizanski ajvan koji se ne može promijeniti sve i da hoće , jer ćud mu je zla i zločinačka i ne zna za pravdu i istinu…

  • Crkva se bavi svime, osim onim čime bi trebala. Zašto se uvijek mora miješati u politiku? Kakvi Hrvati, kakve ustaše? Zar (katolička) crkva nije univerzalna i za čovjeka? Prestrašno, nema ovo veze više s nikakvim duhovnim i vjerskim stvarima, politika i pare, ništa treće!

  • Crkva ima pravo ,ako ne onaj ko bi trebao stitit svoj narod i prava.Blazeni Alojzije Stepinac je svim snagama i mogucnostima stitio slabe i nemocne pa sto je na kraju bilo njemu samom.
    Odkud sada nekima pravo da se protive da se proglasi Svetim jer je bio mucen i on sam do smrti.

  • Ljudi moji dragi,u Hrvatskoj ima 24 nacionalne manjine.23 manjine žive s nama,Hrvatima,dijele našu sudbinu,vole svoju domovinu,čuvaju svoju kulturu i običaje i nema nikakvih problema.Pripadnici jedne nacionalne manjine ne vole i ne žele hrvatsku državu(iako u njoj žive i koriste sve moguće benefite!),sve im smeta i htjeli bi da i dalje njome vladaju.Gosp.Ivaniš je pripadnik te manjine!

  • Ivaniš – trkopiš! Sukladno tvom stavu da se zabrani “Za dom spremni”, misliš li da treba ukloniti iz javnosti krvavu zločinačku zvijezdu petokraku, te poskidati ploče s imenima ulica zločinca Tite i njegovih komunističkih razbojnika? Treba li zabraniti “po šumama i gorama” i druge komunjarsko – partizanske pjesme i parole?

Komentiraj: