Ivanić: Osobno nisam za treći entitet, ali ne isključujem mogućnost drugačije organizacije

Osobno nisam za treći entitet. Mislim da bi treći entitet teško osigurao poziciju koju sada ima Republika Srpska. U tim uvjetima bi se teško održalo entitetsko glasovanje, rekao je član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić gostujući u emisiji Pressing na N1 televiziji.

Komentirajući odnose između članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić kazao je da Predsjedništvo u svom formalnom dijelu neće imati nikakav problem.

Mi rješavamo stvari, nije to problem. Problem je što se izgubila pozitivna energija s početka mandata kada je Predsjedništvo bilo to koje vuče procese. Izgubio se pozitivni ambijent. Ne pije se tako često kava kao što se pila, ne susrećemo se kao prije. Objektivno, ja nisam tu problem. Ja sam imao dosta razlika s Izetbegovićem, ali sam znao naići da popijemo kavu, i ja kod njega i on kod mene. Imate svaki dan priliku da čujete međusobne optužbe. Ja se neću, dok radim ovaj posao, svađati, rekao je Ivanić za N1.

Ivanić je kazao da voli čuti kritička mišljenja te da nešto prihvati, a nešto ne.

S obojicom imam podjednako dobar odnos, jer nisam akter niti sudionik u trenutnom sukobu, navodi Ivanić.

Član Predsjedništva BiH iz srpskoga naroda smatra da kod Hrvata ne postoji jedinstven stav po pitanju trećega entiteta.

Mislim da je ta priča o trećem entitetu malo isforsirana i to se moglo testirati na Izbornom zakonu. Preko Izbornoga zakona se to moglo riješiti bez posljedica za Federaciju BiH. Ja osobno nisam za treći entitet. Mislim da bi treći entitet teško osigurao poziciju koju sada ima RS. U tim uvjetima bi se teško održalo entitetsko glasovanje. Došlo bi do drugačije organizacije BiH. Ne isključujem i tu mogućnost, uz uvjet da pozicija RS ne bude dirana, rekao je Ivanić.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

 • Koliko je priča o trećem entitetu isforsirana toliko je i RS isforsirana i ni bude li hrvatskog entiteta neće biti ni RS,ma kolko dugo još ovo životarilo.

 • Treći entitet postoji, to je jasno mi smo tu….u čemu tolika zbrka. Ja sma bio sam u svoje majke sad imam šestero nasljednika, to mene ne brine, kakvu god vi politiku vodili od činjenica nemožete pobić.
  Samo stvarate s glupostima sirotinju Dvadesetprvog stoljeća. Ko vam je dao školu da ovaj pošteni narod davite krvatama.
  Ako neznaš radit idi doma daj posao onom ko ga iskreno voli, želi i zna.
  Dođite na posao u onome što dolaze mnogi porezni obveznici, kad vidite da su oni postali dobar prosjek vi će te s željom promjeniti odjelo. Svatite da čovjeka ne čini odijelo.
  Budite već jednom ponos svojih naroda a ne dubioze u prazno.
  Svi mi možemo živjeti i očuvati svoje indetitete uz poštene vođe koje znaju vrlo lako sve pokrenuti i zaštititi a ne baviti se ekstremnim huškanjem za nešto što samo mogu zle duše.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.