Ivanić: Ne treba treći entitet u BiH jer će štetiti RS-u

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je danas da ne vjeruje da će zbog nemogućnosti postizanja dogovora među liderima šest političkih stranaka o formiranju Vijeća ministara BiH biti održani izvanredni izbori.

Ivanić smatra da se u Parlamentarnoj skupštini BiH ne može osigurati parlamentarna većina koja bi izglasovala zakon o njihovom održavanju.

“Ukoliko bi zakon bio donesen to bi značilo da vladajuće stranke same sebe kažnjavaju, a one to neće uraditi”, rekao je Ivanić tijekom posjeta Prijedoru, ocjenjujući da su male mogućnosti da se u ovom mandatnom razdoblju formira Vijeće ministara.

Ivanić je rekao da je protivnik formiranja trećeg entiteta u BiH, jer smatra da bi to išlo na štetu RS.

Lider PDP-a danas u Prijedoru prisustvuje seminaru Partije demokratskog progresa na kojem će se govoriti o pripremama za predstojeće lokalne izbore.

“Prilikom mog boravka u Velikoj Britaniji i susreta sa Davidom Cameronom dogovoreno je da će Konzervativna stranka, sa kojom smo uspostavili prije deset godina suradnju, podržati našu stranku i jedan od oblika te podrške je današnji seminar na kojem će nam svoja iskustva prenijeti ključni ljudi koji su vodili kampanju spomenute stranke koja je na prethodnim izborima pobijedila u Velikoj Britaniji”, rekao je Ivanić.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.